Smart

Michaels hemmagjorda fälla är nästintill gratis – men dödar mördarsniglar på nolltid. Genialiskt!

av nuntium
15 maj, 2018
Annons

Du har förmodligen upplevt detsamma. Det är en sen sommarkväll och du går ut i trädgården för att se över dina ägor. Daggen har precis lagt sig på gräset men när du kommit ett par kliv ut på gräsmattan sätter du foten i någonting klibbigt.

Mitt på gräsmattan, så ligger det mördarsniglar och gottar sig i din fina trädgård. Denna varelse gör väldigt stor skada i trädgården då den invaderar bokstavligen allt.

Annons

Detta är ett problem som förekommer varje sommar och det är minst lika irriterande varje gång. Men nu kan det vara slut på det!

Michael Petersen från Danmark har nämligen kommit på en briljant fälla som kostar nästintill ingenting. Och vi väljer att använda hans egna ord om fällan: ”mycket effektiv”.

Precis som alla trädgårdsägare så fick danske Michael Petersen påhälsning i trädgården av mördarsniglar. Deras angrepp är inte roliga.

Han ledsnade på att mördarsniglarna kom tillbaka år efter år. Efter att ha provat ett gäng olika snigelfällor så tyckte han de var lite för väl dyra. Men förra sommaren ändrades allt!

Michael fick en snilleblixt och han bestämde sig genast för att prova.

– Jag tittade lite på mitt hushållsavfall och fick syn på en tom mjölkkartong som ändå bara skulle slängas. Jag testade och upptäckte att den hemmagjorda fällan var minst lika effektiv och mycket billigare, säger Michael Petersen till Dagens.dk.

Vad är då lösningen?

I ett inlägg på Facebook så delar Michael Petersen med sig av lösningen, som har delats tusentals gånger.

”Den innehåller en blandning av 1 l vatten, 25 g spraymalt och 3 cl sprit (blandningen räcker till 4-5 fällor). Kom ihåg att använda handskar när du samlar in fällan eftersom snigelslem innehåller E. coli-bakterier och man kan bli väldigt sjuk av den skiten”, skriver han på Facebook.

Denna blandning ska alltså röras ihop och hällas ned i en mjölkkartong. Placera sedan ut den i trädgården – då kommer den börja plocka mördarsniglar på nolltid.

Enligt Michael Petersen så fångas 25-50 mördarsniglar in på rekordtid och varje fälla kostar 32 danska ören att tillverka.

Bäst av allt? Den är inte alls giftig!

”Många har uttalat sig om djurskyddsaspekten i en sådan här snigelfälla. Vi vill inte använda gift i vår trädgård då det skadar igelkottar, hundar, katter och andra smådjur. Den här blandningen är inte giftig. Den lockar bara sniglar till fällan”, skriver Michael Petersen.

Dela gärna detta smarta knep vidare till någon du vet skulle uppskatta det så här lagom till sommaren!

Se klippet här:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons