Hälsa

7 viktiga anledningar till varför du alltid ska sova naken

Annons
av nuntium
18 augusti, 2020
Annons

Brukar du hoppa i pyjamasen när det är sovdags? Då kan det vara läge att tänka om, det finns nämligen många anledningar till varför det är bättre att sova naken, skriver sajten Bättre Nätter.

Även om sovkläder som pyjamas och shorts är mysiga att krypa ner i så menar många att vi faktiskt sover bättre utan en tråd på kroppen.

Annons

Förutom att det är skönt att ligga i sängen naken -speciellt när det är varmt- så finns det även en rad olika hälsofördelar med att sova näck.

Är du inte övertygad? Här är 7 anledningar till varför du alltid bör sova naken.

1. Man sover bättre

Den kanske viktigaste anledningen – vi får bättre sömn med mindre kläder på oss. För en bra och stabil sömn behöver kroppen sjunka något i kroppstemperatur, vilket enkelt är åtgärdat genom att sparka av sig alla kläder!

2. Man blir starkare

Kan man verkligen bli starkare av att sova naken? Japp, även här är det kroppstemperaturen som har ett finger med i spelet. Med en lägre temperatur jobbar kroppens snabbare med att stärka ben och muskler så vi ska orka med.

3. Förbränner fler kalorier

Visst, du kommer inte få en drömkropp bara av att sova naken, men en lägre temperatur hjälper dig att bränna fler kalorier.

4. Sov gott hela natten

Under de heta sommarmånaderna vaknar man ofta lätt på grund av värme och att man blir svettig. Därför får du garanterat bättre sömn om du öppnar ett fönster och sover naken.

5. Underlivet blir gladare

Vill du göra ditt underliv en tjänst? Sov naken. Att ha det lite luftigare i de nedre regionerna är både skönt och svalkande, men även bra ur en hälsosynvinkel.

Risken för svamp ökar nämligen om det är varmt och lite fuktigt, vilket det gärna blir i underkläderna under varma sommarnätter. Detta skyddar man sig mot om man skippar underkläder när man sover!

6. Få bättre blodcirkulation

När vi inte har några plagg på oss så finns det inget som hindrar blodet från att cirkulera naturligt genom kroppen. Därför förbättrar du din blodcirkulation genom att kasta kläderna innan du går och lägger dig.

7. Få ett hetare sexliv

Det kanske säger sig självt, men om du ligger naken i sängen med din partner så ökar självklart chansen för lite action i sänghalmen.

Hud mot hud utlöser hormonet oxytocin, som gör oss kåta och kärleksfulla. Utöver att det är skönt så stärker det bandet mellan dig och din partner.

Det fullkomligen kryllar av positiva saker med att sova naken om nätterna. Så glöm inte att dela informationen med era vänner!

Annons
Dela på Facebook