Mat

10 hemligheter som matindustrin inte vill att du ska veta

av nuntium
20 mars, 2018
Annons

De flesta av oss går i affären för att köpa god mat. Vad man som konsument kanske inte tänker på är att det är en affär bakom det hela.

När vi säger att det är en affär bakom det hela menar vi att någon tjänar pengar på att du och jag köper maten. Tyvärr är det så att dom som tjänar pengar på det vill gärna tjäna mer..

Annons

Vi märker det inte men för att öka försäljningen av saker så tar matindustrin till knep som de inte vill att vi ska känna till.

Många gånger så kan det vara så att de gör någonting för att lura ögat. Till exempel så så ska du vara uppmärksam på ostens färg, hål och konsistens.

Den ska vara enhetlig och utan en vit skorpa. Hålen ska vara fördelade jämt på hela ostbiten och om osten inte återställer sin form efter du klämt ihop den lite, så är det bättre att välja en annan.

Likadant när det gäller kött så finns det vissa knep. Till att börja med så är färskt kött rosa, inte ljusrött eller till och med brunt.

Observera allra helst de feta stekarna, de ska vara glittrande och mycket ljusa. Bra kött ska även det komma tillbaka till sin ursprungliga form efter du klämt lite på det.

Choklad är en liten dyrare vara, vilket har gjort det till en guldgruva för vissa. Var uppmärksam på innehållet i chokladen.

Ju kortare innehållsförteckning, desto bättre är din choklad. Kvalitetschoklad måste innehålla kakao, medan några derivat är ett tecken på en konstgjord produkt. Dessutom är det bättre att välja en chokladbit som har kakao olja i den och inte vegetabilisk olja.

Det finns några grejer till som matindustrin inte vill att du ska veta om. Dessa saker får du reda på i videoklippet här nedan.

Se klippet här:

Dela gärna klippet med dina vänner för att göra dom uppmärksamma på det här.

Dela på Facebook

Annons