Familj

Han blev känd som ”Englands yngsta pappa” – 10 år senare avslöjades sanningen

av nuntium
1 september, 2019

Året var 2009 då Alfie Patten skapade stora rubriker när han blev känd för att vara ”Englands yngsta pappa”. Men det togs sedan tillbaka, då ett DNA-test bevisade motsatsen.

Alfie skapade rubriker runt om i hela världen efter att han trodde sig blivit pappa efter att hans flickvän fött ett barn. Patten var vid den här tiden bara 13 år gammal och blev därför Storbritanniens yngsta pappa.

Annons

Men vid ett DNA-test så visade det sig att Patten inte alls var far till barnet. Det här var någonting som gjorde honom väldigt deprimerad och det verkar som att mycket har gått utför sedan dess.

Efter att ha varit full och aggressiv så blev Patten tvungen att infinna sig i domstol i Storbritannien.

Där blev han dömd för vandalisering efter att ha sparkat på en skåpbil, förstört en bil av märket Skoda och gjort sönder ett staket.

Hanna Hurley som var åklagare för fallet berättade under rättegången att Patten var berusad då han förstörde bilarna.

– Han var full, svor och var allmänt aggressiv. Han sprang upp och ner för gatan och sågs skrika åt flera bilar, sade hon rapporterar Mirror. 

Flera brott i sitt förflutna

Enligt domstolen så har Alfie problem med alkoholen. Han är även arbetssökande och bor hemma hos sin mor.

Tidigare har han blivit dömd för brott, bland annat har han blivit dömd till 24 månaders fängelse – men det fängelsestraffet blev aldrig av.

23-åringens försvarare menar att Patten vill ändra sitt beteende.

– Han vill förbättra sig för att bli normal och söka fred snarare än att fortsätta det destruktiva, kaotiska beteende som är djupt farligt för hans hälsa, säger försvararen Ms. Fatania.

Eftersom domaren inte ansåg att fängelset var rätt plats för honom att vara på, så blev han inte dömd till fängelse enligt Mirror.

Annons
Dela på Facebook