Familj

Den krökta svenska flaggan på Sergels torg i Stockholm väcker starka känslor: ”Osmakligt”

Annons
av nuntium
30 augusti, 2017
Annons

Människor som går förbi Sergels torg i Stockholm kan nu se den krökta flaggstången där den svenska flaggan hänger upp och ned. Människor undrar minst sagt vad det handlar om och varför flaggstången ser ut som den gör.

Det är ett konstverk som kallas ”Du gamla du fria”. Men den verkar inte vara särskild uppskattad att flaggstången är krökt.

Annons

– Det är både olämpligt och osmakligt, säger politikern Erik Slottner.

Konstnären Mattias Norström står bakom konstverket ”Du gamla du fria” som står på Sergels torg i Stockholm. Den krökta flaggstången med den svenska flaggan på ser ut att hålla på att vissna..

Källa: Henrik Montgomery / TT

Enligt konstnären själv ska konstverket vara en hyllning till Sverige, men det verkar snarare som att svenska folket tycker den böjda flaggstången är provocerande.

– Det är både olämpligt och osmakligt att Sergels torg flaggar med svenska flaggan på en krökt stång. Är det så vi vill marknadsföra vårt land för besökare, nyanlända och våra egen medborgare? Tvärtom ska vi vara stolta över vår flagga och de värden som den associeras med, säger Erik Slottner (KD), gruppledare i Stadshuset.

Det är viktigt att inte politiker lägger sig i enskilda konstverk, men att denna flagga som står mitt i Stockholm som är upprörande menar Erik Slottsner.

– Vi ska var stolta över vår flagga. Den förknippas med många goda värden såsom jämställdhet, tillit och trygghet.

– Att på denna plats ha en krökt flaggstång med en vissen svensk flagga på sänder signaler som är djupt olyckliga, säger Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.

Vad tycker du? Dela gärna och lämna dina tankar om vad du tycker i kommentarsfältet på Facebook.

Svara gärna i formuläret här nedan, när vi fått in 50 000 svar kommer vi sända över det till regeringen! Dela gärna med dina vänner.

Annons
Dela på Facebook