WTF

Han är störst på YouTube och kommer från Sverige – så här mycket pengar tjänar han

av nuntium
26 juli, 2017
Annons

Pewdiepie, född och uppvuxen i Göteborg är Sveriges och världens största Youtuber baserat på antal prenumeranter. Med 56,5 miljoner prenumeranter har han flera hundra miljoner visningar på sina videoklipp varje månad.

De allra flesta vet vad Youtube är och det finns flera kända namn här i Sverige som har flera hundratusen prenumeranter som det skrivs om flitigt. Om man frågar hur många som vet att världens största Youtuber kommer från Sverige så tror jag att många inte vet om det.

Annons

Pewdiepie spelar in videoklipp av det komiska slaget när han spelar datorspel. Det är inte ovanligt att han kommer med humoristiska kommentarer och överdrivna reaktioner när han spelar vilket väldigt många verkar vilja titta på.

Han har precis släppt årsbokslutet för sitt företag. Omsättningen för 2016 blev 7,5 miljoner kronor – betydligt mindre än 2015 då han omsatte 75 miljoner kronor med en vinst på hela 70 miljoner.

Anledningen till att hans omsättning minskat är för att han sedan ett par år tillbaka har han bott i England där han även nu har startat företag.

Med andra ord kan vi inte veta exakt hur mycket pengar han tjänade under 2016 men det går att anta att han tjänade minst lika mycket som förra året om inte mer, eftersom han har ökat produktionen på sina videoklipp och annan försäljning.

Hatten av till Pewdiepie som har lyckats så pass bra med sin Youtube-kanal.

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Dela på Facebook

Annons