Hemskt

Svan dör av ”ett brustet hjärta” – efter att ligister förstör hennes bo och dödar hennes ofödda ungar

Annons
av nuntium
30 juli, 2020
Annons

En svan i England dör av ”brustet hjärta” efter att ett gäng ungdomar förstört hennes bo och mördat ungarna hon ruvade på.

Den tragiska incidenten upptäcktes av djurentusiasten Michael James Mason, som hade följt svanmamman under en längre tid och brukar berätta om svanarnas situation genom uppdateringar i Facebook-grupper, skriver Manchester Evening News.

Annons

Tyvärr var han tvungen att förmedla hemska nyheter den här dagen…

”Jag vill verkligen inte göra det här inlägget idag eftersom det kommer med stor sorg. Först förstördes tre ägg av ungdomar, sedan attackerades hon av hundar och sedan en and som förstörde ytterligare två ägg och lämnade henne med ett ägg kvar”, skriver Michael i inlägget och fortsätter:

”Hennes partner försvann och imorse blev jag informerad om att hon var hittad död i sitt bo. Jag som har följt henne i tolv veckor vill bara gråta”.

I kommentatorsfältet var många personer djupt berörda av Michaels uppdatering.

”Herregud, jag blir så ledsen av att höra det här”, skriver en person.

”Det här är hjärtskärande”, skriver en annan.

”Aww, så sorgligt”, skriver en tredje.

Kastade stenar

Manchester Evening News skriver att svanens bo låg längs en kanal i Bolton i England. Där ska vittnen ha sett ett gäng tonårspojkar kasta stenar och tegel mot platsen där svanen hade sitt bo.

Svanen ruvade på sina ungar och i och med attacken dog tre av de sex ofödda ungarna. Boet blev förstört och svanmamman hamnade som i chock av att tre av hennes ungar dött.

Sedan incidenten har svanpappan inte setts till, man tror att han blev så rädd av attacken att han flög iväg för att inte återvända.

Efterföljande veckor dog ytterligare två av ungarna som mamman ruvade på efter att hon attackerats av både en hund och en anka, nu fanns bara ett ägg kvar.

”Dog troligen av brustet hjärta”

Ett gäng djurrättsaktivister återvände till boet en tid senare och hittade mamman död.

– Hon dog troligen av ett brustet hjärta eftersom hon hade en partner för livet, men han lämnade av stress, säger djurrättsaktivisten Sam Woodrow till Manchester Evening News.

Hur kan man ens göra så här mot ett oskyldigt djur? Vi hoppas att de ansvariga hittas och ställs inför rätta för sitt djurplågeri!

Annons
Dela på Facebook