Intressant

Brukar du spara osthyveln och smörkniven i kylskåpet? så farligt är det

av nuntium
19 september, 2019

Många sparar osthyveln och smörkniven i kylskåpet, men hur farligt är det egentligen?

Det finns två sorters människor: de som sparar osthyvel och smörkniv i kylskåpet, och de som slänger dom i disken direkt efter användning.

Annons

Vi lägger ingen värdering i vad du gör, men stämmer det verkligen att det bildas bakterier på smörknivar och osthyvlar som får ligga ett tag i kylskåpet?

Nu uttalar sig en läkare i frågan och kan äntligen ge ett besked som dödar debatten för alltid. Läs vidare nedan för att få reda på svaret.

”Mer biologi i skolan!”

I ett mejl till Nyheter24 ger läkaren Agnes Wold sin syn på saken. Hon är professor i klinisk bakteriologi och slår nu hål på den här myten ordentligt:

”Å, gode gud! Varifrån kommer denna nya idé att allt är ”farligt”?” och fortsätter ”Det här är så bisarrt. I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten. Osten är ju full av ostbakterier, det är därför den smakar så gott. I och med det kan inte andra bakterier slå sig ned där och växa till. När ost förfars är det ju på grund av att den möglar (alltså att en svamp tillväxer). Om du jämför med mjölk, där bakterier kan tillväxa och göra att mjölken blir dålig och smakar illa.”, skriver Agnes i ett mail till Nyheter24, och fortsätter:

”Mer biologi i skolan! Det är ju helt absurt att sådana här otroligt fåniga myter kan spridas i ett samhälle där nästan alla har 12 års skolgång.”

Ord och inga visor från Agnes. Nu vet vi alltså att det inte är ett dugg farligt att lämna smörkniven och osthyveln i kylen några dagar. Dela gärna denna revolutionerande nyhet!

Annons
Dela på Facebook