Berättelser

1-åringen blir utkastad från balkongen av sin pappa – det som fångades på film sprids som en löpeld

Annons
av nuntium
12 april, 2019
Annons

I samma sekund som man blir förälder så får man uppgifter och ansvar som man aldrig tidigare haft. En av de viktigaste uppgifter man har som förälder är att ta hand om sitt barn på bästa möjliga sätt. Om det skulle uppstå en livsfarlig situation så riskerar man hellre sitt egna liv för att försöka rädda sina barn.

Vitali och Helena Balabanov bor i den ryska staden Strunino tillsammans med sina två barn, Ksenia, 3 år och deras son Egeni som bara är 11 månader gammal.

Annons

Den här dagen visade sig bli till en mardröm för den ryska familjen. På något sätt hade det börjat brinna hos grannen och röken spred sig till familjens lägenhet.

I grannlägenheten där det brann bodde en kvinna som hade lyckats evakuera den, men när familjen skulle ta sig ut i trapphuset för att kunna lämna sin lägenhet så visade det sig att det brann för fullt i trapphuset och att det inte fanns en chans att ta sig därifrån den vägen.

Familjen var fast i sin lägenhet och branden spred sig väldigt snabbt.

Det fanns en väg ut och det var genom balkongen. Det var förmodligen det enda sättet att ta sig ut levande. Familjen bodde på femte våningen så det var en bra bit ner till backen.

Snabbt tänkt så kastade Vitali ned en matta till den folksamling som samlats nedanför huset. Tanken var att den skulle användas för att folksamlingen skulle ta emot familjen när dom hoppade ned.

Det känns helt overkligt att mannen i familjen kastar ut sina barn från 5:e våningen. Det vill ingen förälder bli tvungen att göra, men hade han inte gjort det så skulle förmodligen inte familjen ha överlevt branden.

En åskådare lyckades filma händelseförloppet och i videon hör man någon skrika: ”Kasta dem inte” men Vitali hade inte mycket val. Först kastade han ut deras 11 månader gamla son, sedan kom dottern, mamman och sedan hoppade pappan.

Alla i familjen klarade sig. Vitali fick skador på ryggraden men tack och lov överlevde alla.

I videoklippet nedan får du se hela räddningsaktionen som går väldigt snabbt. Känsliga tittare varnas.

Tycker du också att pappan är en hjälte? Dela artikeln vidare.

Annons
Dela på Facebook