Skalar du din potatis? därför ska du ALLTID äta potatis med skalet på
Vi svenskar älskar vår potatis, men har vi ätit den fel i alla år?
När det gäller livsmedel så är det få som klår potatis. Den gamla hederliga potatisen är nämligen både näringsrik, billig och mättar bra.
Potatis är rik på kolhydrater, vitamin C, järn, kalium och kostfibrer. Mycket bra saker helt enkelt.
Men brukar du skala potatis innan du kokar den? Då kan det vara dags att tänka om.
Låt skalet vara kvar
När du kokar och äter din potatis utan skal förlorar man nämligen många av de här nyttigheterna, skriver Land.
Det är nämligen i potatisskalet som näringen är som mest koncentrerad. Där är det rikt med fibrer, kalcium, järn, zink, fosfor och B-vitamin.
En studie gjord av Livsmedelsverket visar att kokning med skal förhindrar läckage av kalium. Kokvattnet hjälper även till med att undvika att visa vitaminer löses upp med vattnet.

Källa: Unsplash
Många bra anledningar att låta skalet vara på nästa gång ni tillagar potatis helt enkelt!
Glöm inte att dela det här potatis-tipset med era kompisar!