Nu sprider sig Europas största geting över Sverige — sticken kan vara dödliga

Publicerades den 15 maj, 2018

Värmen har kommit på många ställen runt om i landet. Vi är många som har sett fram emot våren och på flera ställen runt om i landet har det redan varit över 25 grader varmt, vilket kan klassas som sommarvärme.

Men i och med att värmen kommer så följer en rad andra oönskade gäster med. Dessa gäster kan skapa en hel del skada ifall oturen skulle vara framme.

Det vi pratar om nu är getingar och inte vilken geting som helst, utan bålgetingar. Dessa är Europas största geting och du har förmodligen sett en sådan förut.

Vi har varit rätt lyckosamma med att inte se den allt för mycket men förmodligen är vi tyvärr tvungna av att se mer av den i framtiden.

För oss som inte gillar getingar, eller kanske ännu värre, är allergiska mot getingar så är detta inte alls någon rolig nyhet.

Finns det någonting som är så pass störigt som när en geting kommer när man sitter och äter en god måltid eller en iskall glass?

Men det positiva är att bålgetingar är inte särskilt aggressiva av sig. Men om man har riktigt otur kan sticken vara potentiellt dödliga.

Varmare tider betyder att getingarna kommer fram

Visst är det härligt med varmare dagar men ta det extra försiktigt innan du sätter dig så du inte lyckas sätta dig rakt på en geting.

Bålgetingar kan vara riktigt läskiga just med tanke på dess storlek. Men någonting som vi kan trösta oss med är att den inte är så jätte aggressiv.

Men om du ser en bålgeting så undvik den i största mån, för din egna säkerhet. Med lite otur kan den lilla insekten skapa större skada än du tror, det är därför du alltid ska iaktta försiktighet.

Se klippet här:

Dela gärna denna informationen med dina vänner.

Klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Om du tycker utsidan är fin på det här containerhuset – vänta bara tills du ser insidan!

Pappan fotar dottern och jättehästen – när han tittar närmare på bilden viker han sig av skratt

89-åring dog medan han älskade med sin fru – dottern svimmar när änkan avslöjar hur det gick till

Har du svårt att sova? Så här somnar du på bara 1 minut