Djur

Ugglan har kämpat för sitt liv och är helt utmattad – se reaktionen när mannen befriar den

av nuntium
23 augusti, 2017
Annons

När tama djur behöver hjälp av människor så finns det många i deras omgivning där redo för att hjälpa till. Men när det gäller vilda djur så är det inte lika många människor där för att hjälpa till. Den här ugglan hade tack och lov tur. Golfaren Craig såg att ugglan hade fastnat och tvekade inte en sekund på att hjälpa till. Så som ugglan reagerar hade han däremot inte förväntat sig.

Det var när Craig var ute på en golfrunda som han såg ugglan. Ugglan satt helt stilla på en rot som stack upp från vattnet. Craig tyckte det såg misstänksamt ut och när han kollade upp det närmre så visade det sig att ugglan suttit där i tolv timmar eftersom den fastnat i en fiskelina.

Annons

Ugglan hade kämpat för att hålla sig över vattenytan – och lyckligtvis hittat roten. Men därifrån lyckades den inte ta sig någonstans. Craig tvekade inte en sekund och ryckte in, förens då kunde ugglan äntligen ta sig därifrån.

Det är inte vanligt att man ser ugglor i närheten av människor. Vi kan höra dom ibland men att se en uggla är mycket ovanligt. Att ta sig nära ugglan för Craig var lite av en utmaning. Ugglan höll sig förvånansvärt lugn under hela räddningsauktionen.

Se när Craig räddar ugglan här:

När Craig lyckats kapa fiskelinan som ugglan fastnat i så satt den kvar. Troligtvis var den alldeles för utmattad för att ta sig därifrån efter att ha kämpat för sitt liv i så många timmar.

– Han slog sin näbb neråt gång på gång, så jag försökte liksom prata med den, säger Craig.

Craig tog en spade och höll skaftet mot ugglan. Då förstår ugglan att den ska kliva på skaftet och sedan tar Craig ugglan till land. Väl på land så kunde ugglan samla ihop kraften som behövdes för att flyga iväg.

Lyckligtvis har vi djurvänner som Craig i vår omgivning. Dela gärna artikeln vidare för att hylla alla djurvänner!

Dela på Facebook

Annons