Skoj

Pekka får 3000 kr i böter och blir rasande, men i rätten avslöjas något som får polisen avskedad

av nuntium
19 mars, 2018
Annons

Vi har mycket att vara tacksamma för till polisen. Det är utan någon som helst tvekan en av de viktigaste yrkeskategorierna som vi har i samhället idag.

Hade det inte varit för polisen så skulle vi inte ha en sådan ordning i samhället idag. Deras största uppgift är att upprätthålla ordningen så vi medborgare känner oss trygga.

Annons

Min tacksamhet jämte poliser i Sverige är enorm. I alla fall när de gäller dom flesta. De flesta är väldigt duktiga på sina arbeten men precis som med alla yrkeskategorier så finns det några som förtjänar uppskattningen mer än andra.

Det här är en rolig historia som jag fann tidigare idag på internet som jag vill dela med mig av. Det är ett roligt skämt och att få dela det med er är ju dubbel glädje!

Denna historia visar på att ibland måste man sätta saker och ting i perspektiv och tänka efter innan man agerar. Att vara resonabel i sitt agerande är också viktigt.

Det var polisen i Norrland som stoppade lastbilschauffören Pekka som var ute sent på kvällen och körde. Polismannen stannade honom för att tala om att lasten var dåligt surrad och höll på att ramla av.

Pekka som är mitt inne i sitt arbetspass blir givetvis väldigt upprörd över det polisen säger och ber dom att jaga de riktiga bovarna istället.

– Lämna oss hederliga arbetare i fred är ni snälla. Gå och gör någon nytta med er!

Men poliserna gav sig inte. De lämnade inte platsen förrän de skrivit en bot på 3000 kronor.

Pekka nekade och skrev inte på boten vilket ledde till rättegång.

När tingsrätten i Gällivare höll förhöret med lastbilschauffören så frågade dom vad som hade hänt, varpå Pekka svarade:

– Jo, det är rätt så enkelt, sa han med en lugn och sansad röst. Jag blev stannad mitt i natten när jag var ute och sandade vägen…

Pekka blev inte dömd för någonting men de klantiga poliserna blev däremot av med sina arbeten.

DELA om du också fick ett gott skratt av denna historia!

Dela på Facebook

Annons