Kärlek

Vad är den ultimata åldersskillnaden i ett förhållande? Här får du svaret!

Annons
av nuntium
30 oktober, 2017
Annons

Att ålder bara är en siffra är en fras som vi många gånger har fått höra i olika sammanhang. Det stämmer förvisso men om du vill stanna med din partner för alltid så är det inte så.

Finns det någonting som är så härligt som kärlek. Kärleken är fin och mysig och vi alla hoppas på att den ska vara för evigt. Men det finns inget vara för evigt om man inte jobbar aktivt med det.

Annons

Men åldersskillnad har varit en grej som visat sig vara viktig, i alla fall om man ska tro på forskningen som har gjorts. Enligt den så ju större åldersskillnad – desto större är risken att det inte håller.

Om det är 20 år i skillnad mellan två parter i en relation så ökar risken med 95 procent att de skiter sig.

Enligt forskning så kan åldern vara en avgörande faktor hur länge ett förhållande klarar sig, även om det inte är så stora skillnader.

Om det är en åldersskillnad på fem år så är det 18% större chans att ni kommer göra slut. Om skillnaden är 10 år så är det 39% risk att ni någon gång kommer göra slut.

Men vad är då den idealiska åldern?

Den idealiska åldersskillnaden är ett år. Självklart finns det fortfarande en risk att ni gör slut, men om ni har en åldersskillnad på ett år så är risken större att ni håller ihop resten av livet. Enligt den undersökning som gjorts så sker det i alla fall i betydligt färre fall att människor gör slut.

Men oroa er inte. Det går om man vill. För att ett förhållande ska fungera så krävs det ständigt arbete. Små handlingar varje dag som stärker ert förhållande på sikt.

Annons
Dela på Facebook