Nyheter

Bilder avslöjar: Här tänder någon eld på toppen av Notre Dame

Annons
av nuntium
23 april, 2019
Annons

Bilder av en okänd person som rör sig ovanpå katedralen Notre Dame innan branden startade har under de senaste dagarna fått stor uppmärksamhet.

I klippet syns hur en person tänder upp något som liknar en eld.

Annons

Den franska nyhetsbyrån AFP bekräftar att videon är äkta.

Några dagar innan påsk startade branden på den historiska katedralen Notre Dame i Paris. Flera kanaler på Youtube har under veckan publicerat material från en webbkamera som är placerad på Montparnassetornet ungefär 2,3 kilometer ifrån katedralen.

Företaget ViewSurf tillhandahåller webbkameran och filmar en gång i timmen.

Dagen före branden klockan 17.05 visar webbkameran hur en okänd person som är mörkt klädd går omkring ovanpå byggställningarna för den pågående renoveringen av katedralen.

ViewSurf säger att de inte vill lämna ut videomaterial från kameran som är riktad mot katedralen men materialet som publicerats på deras hemsida hade redan hunnit blivit sparat genom tjänsten Internet Archive.

Har tagit bort materialet

Det visar sig nu att Internet Archive har tagit bort materialet och åtgärden väcker frågor.

I klippet nedan syns någon som går omkring på taket på katedralen och tänder upp något på flera platsen som utvecklar rök.

Brandlarmet går 18.15 i katedralen och vakterna upptäckte ingenting. klockan 18.43 ringde larmet igen och då upptäckte vakterna eldsvådor som var ungefär tre meter höga.

Nedan är en inzoomad version där man kan se tydligare.

Annons
Dela på Facebook