Nyheter

Par i 80-årsåldern rånades mitt på ljusa dagen av slynglar i Stockholm – yngsta var 9 år gammal

av nuntium
25 juli, 2017
Annons

Under eftermiddagen publicerade Aftonbladet en artikel där det skriver att ett par i 80-årsåldern blev omringade av ett gäng i Stockholm och rånades av ett gäng gatubarn.

Paret hade precis parkerat sin bil när de blev omringade av ett mindre gäng som sedan försökte rycka en halskedja i guld från kvinnan i paret. Kvinnan föll till marken och lämnades där blödande från hals och knän.

Annons

Både mannen och kvinnan blev chockade av händelsen och kvinnan fick mindre skador enligt uppgifter från Polisen.

Tidigare under förmiddagen så hade samma gäng med hjälp av ett knivliknande föremål hotat till sig värdesaker några kvarter bort.

Polisen rapporterar att de lyckats få tag och gripa sex personer och alla har visat sig vara under 15 år – den yngsta var inte äldre än 9 år gammal.

– Vi kan konstatera att det är ett stort bekymmer med 100-tals ungdomar utan vårdnadshavare driver runt. Men polisen får inte gripa, låsa in eller utreda. Det är socialtjänstens ansvar och vi kan inte ha åsikter om deras arbete, säger Elisabeth Anestad till Aftonbladet.

Att äldre par blir rånade mitt på ljusa dagen av barn ser vi på redaktionen som ett mycket stort bekymmer. Är barn kapabla till att utföra dessa gärningar eller är det äldre som gett dom order?

Frågan som jag skulle vilja ha svar på är vad regeringen tänkt göra åt det här för att få bukt med problemet. Det gör mig mycket frustrerad att läsa dessa nyheter om hur äldre blir drabbade och att de som utför gärningarna bara är barn.

Frågorna är många, svaren är få. Har du något förslag på hur man skulle kunna ta itu med problemen? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet. 

Dela på Facebook

Annons