Intressant

Mamman Maria ryter ifrån på skarpen: ”Uppfostra ditt eget barn – sluta skyll på lärarna!”

Annons
av nuntium
27 oktober, 2020
Annons

Den här mamman har ett skarpt uppmanande till andra föräldrar.

Åsikterna om den svenska skolan går isär på många håll. Samtidigt som det är fantastiskt att personer från alla bakgrunder får möjligheten att gå i bra skolor så verkar det även finnas en del problem på sina håll.

Annons

En som fått nog är mamman Maria Celin, som blev rejält upprörd efter ett föräldramöte på barnens skola. Där fick hon höra att lärare som blivit sjukskrivna på grund av hot från föräldrar.

Hon blev så pass upprörd att hon valde att skriva en artikel som Expressen publicerat.

Föräldrar har ansvar

”Skolan ska lära barnen geografi, matematik och språk. DU som förälder ska lära barnet sympati, ordning och reda, respekt för andra, turordning, tacksamhet och att passa tider.

Låter det jobbigt? Då ska du inte skaffa barn,” skriver Maria Celin.

Maria blev väldigt tagen av föräldramötet där, förutom de vanliga punkterna, även togs upp att lärare blivit sjukskrivna efter hot från föräldrar. Det chockade Maria som alltid varit tacksam över barnens skola.

Berättar om enorm rädsla

I sin artikel skriver Maria att det finns en enorm rädsla från de vuxnas sida att säga ifrån till sina och andras barn. Hon menar att föräldrar måste ta ansvar för sina barns uppfostran.

Så här skriver Maria i sin debattartikel som Expressen publicerat:

”Jag ska tala om en sak. Skolan ska lära barnen geografi, matematik, kemi och språk. DU som förälder ska lära barnet sympati, ordning och reda, respekt för andra människor, turordning, tacksamhet och klockan.

DU som förälder måste investera kraft, ork, tid och en massa innerlighet för att skapa en människa som kan vistas i möblerade rum. DU som förälder har satt en människa till världen och bär ansvaret att skapa en medborgare som kan fungera i ett samhälle.

Om du har minsta lilla tvivel att kunna fullfölja detta livslånga åtagande, skaffa inte barn”

Håller ni med Maria? Kommentera gärna era åsikter!

 

Annons
Dela på Facebook