Hälsa

Nya studier visar: Kyssar och hångel hjälper dig att gå ned i vikt

Annons
av nuntium
19 juli, 2019
Annons

Att kyssa någon man gillar är ju bland det härligaste som finns. Nu kommer det goda nyheter för alla hångelfantaster därute, det är nämligen väldigt bra för din hälsa också enligt nya studier.

Om du är rädd för att semesterkilona blivit lite för många och inte har någon lust att dra till gymmet så finns här den perfekta lösningen.

Annons

Istället för att springa arslet av dig på löpbandet så kan du spendera lite extra tid med din partner och planera in en helg full av hångel och mys!

Förutom att det såklart är väldigt roligt så kan tydligen kärleksfulla aktiviteter med mycket hångel även hjälpa dig att gå ner i vikt, skriver sajten Bright Side.

Bildkälla: PxHere

Medicinsk studie

Det är The American Journal of Medicine som publicerar studien, där man kommit fram till att kyssar och hångel hjälper till vid viktminskning.

När man hånglar med någon så förbränner man mellan 5 och 26 kalorier per minut, enligt studien. Det motsvarar att gå en lättare promenad.

Självklart ska man inte sluta promenera, men nästa gång det är dåligt väder ute så kan du med gott samvete krypa ner och mysa med din partner i stället.

Silhouettes of Couple Kissing Against Sunset

Källa: Pexels

Bra för hyn i ansiktet

När vi kysser intensivt så används fler än 30 muskler i ansiktet, vilket i längden gör att ditt ansikte blir fastare.

Aktiviteten vid allt kyssande hjälper också till att öka blodcirkulationen till ansiktet och motverkar rynkor.

Lite hångel hjälper därför inte bara till med viktminskning utan bidrar också till en bättre hy. Dessutom frigörs endorfiner i kroppen när man kysser någon, vilket får oss att känna oss gladare.

Det finns alltså bara fördelar med att hångla och kyssa någon. Dela det här med din partner och sätt igång att mysa direkt, ni båda kommer må bättre av det!

Annons
Dela på Facebook