Kändisar

Nu stället skolinspektionen hårda krav på prinsessan Estelles skola – efter skandalerna

av nuntium
5 december, 2018
Annons

Skolinspektionen kräver nu att Campus Manilla, som är prinsessan Estelles skola, tar tag i kränkningarna, hot och våldet som har förekommit. Den nya rektorn Carina Hagström-Bergh tar detta på stort allvar.

Efter flera larm och anmälningar mot skolan gjorde Skolinspektionen en extra utredning. Det resulterade i en kravlista med åtgärder som måste vidtas senast 1 april 2019, skriver Aftonbladet.

Annons

Skolan har fått kritik för att inte kontinuerligt följa upp elevernas resultat, det har även konstaterats att hela skolans verksamhet har stora brister. De är bristfälliga gällande hur de förebygger kränkningar och även hur de hanterar redan skedda.

Det finns elever som vittnar om att kränkningar eskalerar stort innan lärare anmäler händelser till rektorn, flera händelser har inte ens anmälts.

I samband får skolan kritik för deras elevhälsa och hur de hanterar klagomål.

I höstas rapporterades det om ett Instagram konto som skapats vid namn ”Manillabitches”, där flera elever på skolan kränktes. Ett inlägg som fick starka reaktioner var: ”Om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då?”, inlägget publicerades med hashtagen ”prinsessanifara”.

Det har också förekommit att före detta rektor Maija Möller Grimakova fick sparken av skolans styrelse. Det på grund av att skolan har tillåtit barn till berömda mångmiljonärer gå före i kön om att börja på skolan. Samt på grund av de oroligheter som varit på skolan.
Nu stället skolinspektionen hårda krav på prinsessan Estelles skola – efter skandalerna

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Den nya rektorn har kommenterat kraven:

– Sedan jag tillträdde har vi gjort ett gediget åtgärdsarbete på en rad punkter med fokus på elevhälsa. Jag kommer aldrig tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för. Återstående brister kommer att ha åtgärdats inom den tidsram som bestämts av Skolinspektionen.

Jessica Ek, skolinspektionens utredare säger till Aftonbladet att:

– Vi har tittat på hur skolan ser ut i dagsläget, under tillsynsbesöket så har vi sett de här bristerna. Eventuellt kommer vi göra ett nytt besök när skolan inkommit med åtgärder, och utifrån det göra en ny bedömning och se hur skolan hanterar de områdena då.

Dela på Facebook

Annons