Familj

Johanna Toftby starka kritik mot ammande mammor får folk att rasa – håller du med henne?

av nuntium
19 november, 2018
Annons

Offentlig amning? Det tycker inte Johanna Toftby. Enligt henne tycker hon att mammor som ammar offentligt ska täcka brösten.

Johanna Toftby som är både en tv-profil och bloggare tycker att ammande mammor kan gå lite väl långt ibland. I ett nytt blogginlägg har hon uttryckt sina åsikter som väckt starka känslor hos många föräldrar.

Annons

– Jag vill att mammor ska amma, men det går för långt ibland, skriver Johanna i sin blogg.

Men samhällsdebattören Natshja Postas Blomberg menar på att ingen reagerar på generösa urringningar, så varför ska dessa människor reagera på mammor som ammar?

– Ingen reagerar på kvinnor med generösa urringningar eller nakna bröst i reklam, säger samhällsdebattören Natashja Psomas Blomberg.

”Jag vill inte ha dina bröst i ansiktet!”

Så lyder rubriken på Johannas blogginlägg som väckt starka reaktioner hos föräldrar. Johanna som är 45 år och kommer från Skövde har skrivit det uppmärksammade inlägget.

Hon skriver bland annat att hon känt ett visst obehag när hon stöter på mammor som ammar sina barn offentligt.

Johanna beskriver en händelse när hon såg en mamma amma sitt barn som hon uppskattade till cirka 1 års ålder.

Hon menar på att mammor som inte döljer sina bröst när de ammar får henne att känna obehag.

– Jag tycker att man kan dölja sina bröst lite grann. Man går ju inte ut naken utan kläder, det känns provocerande, säger hon.

Starka reaktioner på hennes inlägg

Många människor har reagerat oerhört starkt på Johannas blogginlägg. Kritiken har strömmat in men samtidigt finns det vissa människor som håller med Johanna.

En sak som Johanna reagerat på, vilket även andra av hennes läsare håller med henne om, är att det ibland är väldigt stora barn som ammas. Hon menar på att hon vill att mammor ska amma, men ibland går det lite för långt.

– Jag vet att många reagerar starkt på mina åsikter. Jag vill att mammor ska amma, men det går för långt ibland, säger hon.

– Det här handlar inte om att jag har rätt eller fel, det handlar om mina åsikter. Jag förstår det här med att det är viktigt att barnet och mamman är bekväma.

Vad tycker du? Berätta gärna din åsikt i kommentarsfältet.

Dela på Facebook

Annons