Berättelser

Jakob, 3 år, höll på att förlora sina tår efter en dag på stranden – nu vill hans mamma varna andra

av nuntium
28 juli, 2017
Annons

Att vara på stranden en hel dag är förmodligen många barns favorit. Att kunna leka säkert på våra badplatser runt om i landet är någonting som är viktigt. Men för Jakob som är 3 år så slutade det med en fruktansvärd upplevelse som ledde till att han höll på att förlora sina tår.

En varm sommardag beslutade sig familjen Wichmann att besöka stranden i Veddelv som ligger utanför Roskilde i Danmark. Jakob lekte på stranden men plötsligt började han skrika och då såg mamma Katja att det var någonting som inte stod rätt till.

Annons

Hon rusade fram till sin son och såg då någonting förfärligt. ”Huden på fötterna hade börjat lossna”, mamman.

Olyckligtvis hade Jakob lyckats kliva rakt på en engångsgrill som låg gömd under sanden. Det bar genast iväg för familjen till sjukhuset i en väldans fart. Väl plats på sjukhuset så kyldes hans fötter ner och behandlades, men tyvärr så gav det inte förväntade resultat så läkarna gjorde föräldrarna förberedda på det allra värsta.

Den här bilden är tagen dagen efter olyckan.

”En läkare kom in och berättade att Jakob eventuellt skulle förlora sina tår, det var inte säkert att de skulle kunna rädda dem. Jag svimmade”, säger Katja till Dagens.dk.

Efter många operationer där dom bland annat flyttade hud från låren till tårna så lyckades läkarna lyckligtvis rädda hans tår. Det har nu gått fyra år sedan den där sommaren som olyckan inträffade och Jacob är lyckligtvis fullt frisk efter mycket hård träning.

Den här bilden är tagen en vecka efter olyckan.

Den här bilden är tagen fyra år efter olyckan.

Mamman vill med den här berättelsen varna andra för vad som kan hända. Lämna aldrig en engångsgrill på en strand eller allra helst täcka över den med sand. Släck grillen med vatten och ta med dig den därifrån!

Jakob höll på att mista sina tår och ärren kommer alltid finnas där för resten av livet och påminna honom om vad som hände den där hemska sommardagen. Idag är han en aktiv och glad sjuåring men det kunde ha slutat mycket värre än det nu gjorde.

Engångsgrillar är vanligt förekommande på stränder. Dela gärna artikeln vidare så vi kan uppmärksamma andra om de faror som faktiskt finns med dom.

Glöm inte bort att gilla Nuntium på Facebook!

Dela på Facebook

Annons