Berättelser

2-meterskvinnan anses för stor för att få barn – läkarna chockeras sedan av nya fyndet på ultraljudsbilden

av nuntium
19 juni, 2018
Annons

Det finns många par som kan sticka ut från mängden överallt i världen.

Det här paret är ett bra exempel. Hayleigh kommer ifrån en släkt där många är väldigt långa. Hennes mor är 1,90 och hon själv är strax över 2 meter lång. För Hayleigh är det inge konstigt att alltid vara ett huvud längre än de flesta av hennes vänner. Hon har alltid vart storväxt och är inget mer med det.

Annons

När man blir kär så har längden ingen betydelse. När hon mötte Bryan som är 1,73 cm lång, kunde de inte bry sig mindre om hur långa dem var, eftersom det var ju i deras personligheter som dem vart förälskade i.

Hayleigh och Bryan gifte sig under en väldigt vacker ceremoni. Men samtidigt har dem haft svårigheter och hinder under deras första år som gifta.

Hayleigh, 25, och Bryan, 34, träffades för första gången för flera år sedan och redan då slog det kärleksgnistor.

Hayleigh säger i en tv-dokumentär för tv-kanalen TLC att: ”Bryan sa till mig efter vår första kyss att han skulle gifta sig med mig, och det känns som en evighet.”

För tre år sedan sa de ja till varandra och de skulle nu tillbringa resten utav livet tillsammans.

Bröllopet blev en stor succé. Men det fanns bekymmer. De hade tvivel och fick ekonomiska problem, därav beslutade de sig för att flytta till Tennessee, där dem kunde bo lite billigare. Ekonomin återhämtade sig långsamt, och det såg ut att vända för paret.

Då kom glädjebeskedet som förändrade allt – Hayleigh blev gravid.

Paret hade inte planerat att skaffa barn, men blev väldigt lyckliga över nyheten. Hayleigh hade tidigare fått höra att en graviditet skulle eventuellt förknippas med stora risker på grund av att hon är storväxt, och hon hade länge trott att hon inte kunde få barn över huvud taget.

Inte bara Hayleigh blev förvånad över graviditeten, utan också läkaren blev överraskad då han tittade på ultraljudet.

Åtta månader in i graviditeten hade fostret växt väldigt mycket och var nästan dubbelt så stor som en ”normalstor” bebis.

Läkaren upptäckte en allvarlig förlossningskomplikation

Därav tyckte läkarna att hon borde komma in på ultraljud oftare. Tyvärr visade de sig en dag att det var något fel på bebisen. Läkaren meddelade att han kunde se något som heter Placenta praevia, vilket betyder ”hindrande moderkaka”, som är en allvarlig förlossningskomplikation och betyder att moderkakan fått plats i livmoderns nedre del och medför att den täcker eller ligger intill livmoderhalsens inre mynning, vilket i sin tur kan ge den blivande mamman svåra blödningar vid förlossningen men också dessförinnan.

Men förlossningen gick bra, den 14 februari på alla hjärtans dag kom parets dotter Kaia.

”Vi är så överlyckliga över den här tjejen. Hon är den sötaste lilla bebisen som sover hela tiden och älskar att gosa”, berättade den stolta mamman.

Flickan vägde 3800 gram och var 53 cm lång när hon föddes, medelvikten för tjejer ligger på 3400-3500 gram.

Se klippet nedan:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

 

Dela på Facebook

Annons