Nyheter

9-åriga Ebba är årets lucia – det hon nu förmedlar till andra är guld värt!

av nuntium
13 december, 2017
Annons

Man är van att se en Lucia i långt, fint blont hår under kronan med ljus, men i allas fall är det inte så, och det är minst lika fint om inte ännu bättre tillochmed!

Ebba Levin är 9 år och är ifrån Sollentuna, hon förmedlar att det inte alls måste vara så i en kampanj för Barncancerfonden.

Annons

Ebbas mamma säger till Expressen: ”Man ser att Ebba försöker förmedla känslan av hopp. Att vi som familj ser att trots att vi drabbats av cancer så finns det ändå hopp i det hela”

Sommaren 2016 märkte Ebbas föräldrar att hon verkade trött och hängig. Familjen misstänkte att det var någon infektion Ebba hade fått, och därför var så trött och hängig hela tiden. Men proverna visade nånting helt annat än dom hade kunnat trott och förutse.

Beskedet var att Ebba hade leukemi och var tvungen att börja en behandling mot cancer.

Pappa Mats berättar till Exressen: ”Det är två och ett halvt års behandling i vanliga fall, så vi är lite drygt halvvägs idag. Hoppas vi.”

I höstas medverkade Ebba i ett bildspel som var i samband med Barncancergalan. Bildspelet var med andra barn som har eller har haft cancer. Kort därefter fick Ebba frågan om att bli årets Lucia. Och nu vill hon tillsammans med Barncancergalan sprida hopp till alla som kämpar med sjukdomen.

Ebba säger till Barncancerfonden att ”Jag vill hjälpa alla sjuka barn så att de kan bli friska igen.”.

I Sverige drabbas ett barn om dagen av cancer och 80% utav dom som drabbas överlever sjukdomen enligt Barncancerfonden.

Michel Brygiewicz, chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden säger:

”Det finns stort hopp för varje barn som drabbas av cancer idag och 80% av dem som insjuknar överlever. Men 80% räcker inte. Barncancer är den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn mellan ett och fjorton år. Genom den överraskande digitala kampanjen vill vi sätta ljuset på att de behövs mer pengar till barncancerforskningen, för att fler barn ska överleva sin cancersjukdom.”

Se det fina och stämningsfulla luciatåget här nedan. Dela för att sprida budskapet från Ebba och Barncancerfonden.

Dela på Facebook

Annons