Hälsa

Forskare: Par som super sig fulla tillsammans är lyckligare

Annons
av nuntium
19 augusti, 2020
Annons

Forskare har kommit fram till vad som gör par lyckligare i sin relation, och det är inte vad du tror…

Hur ser ett perfekt förhållande ut? Frågan har tusentals svar och självklart är det väldigt individuellt. En studie har dock kommit fram till ett svar som är något förvånande.

Annons

Enligt en studie från 2016, publicerad i The Journals of Gerontology: Psychological Series, så gör alkohol faktiskt förhållandet bättre.

Låter det för bra för att vara sant? Läs vidare och ta reda på varför du bör dricka mer tillsammans med din partner.

Upplever lyckligare förhållande

I studien deltog 4864 personer som fick svara på frågor kring hur mycket de drack och hur deras förhållande var.

Resultatet visar att par som dricker tillsammans upplevde mer lycka i sitt förhållande och skiljer sig också i lägre usträckning.

Shutterstock

Negativt om bara en dricker

Är alkohol alltid positiv för ett förhållande? Självklart inte. Studien visar att om ena partnern dricker betydligt mer än den andra så påverkar det istället relationen negativt. De som drack mindre än sin partner beskrev sitt förhållande som sämre och mer problematiskt i studien.

– Vi föreslår inte att människor ska dricka mer eller förändra på sina alkoholvanor. Vi är inte säkra på varför detta händer. Det kan vara för att par som gör fler fritidsaktiviteter med varandra har bättre kvalitet på äktenskapet, säger Dr. Kira Birditt, som varit med och gjort studien, för Reuters enligt Café.

Det är alltså inte positivt om du sitter och dricker dig glad medan din partner sitter bredvid helt spiknykter. Däremot kan ett gott glas vin tillsammans till middagen förgylla ert förhållande!

Vad tror ni, är alkohol något som kan förbättra ett förhållande eller är det enbart negativt? Gilla och kommentera!

Annons
Dela på Facebook