Kändisar

Efter 10 år i Nyhetsmorgon – här är Jesper Börjessons besked om framtiden på TV4

Annons
av nuntium
13 augusti, 2019
Annons

Jesper Börjesson har huserat i tv-rutan de senaste tio åren som programledare för Nyhetsmorgon i TV4. Nu berättar Jesper hur det har varit att jobba med produktionen i alla år, och vad som hade krävts för att få honom att lämna jobbet på Nyhetsmorgon.

För Nyhetsmorgon-tittarna har Jesper Börjesson, 48, blivit ett välkänt ansikte under åren. Programledaren började på TV4 1996 och har hållit till på Nyhetsmorgon under tio års tid. Främst har han synts med parhästen Soraya Lavasani, 37 i rutan.

Annons

Under veckan medverkade han i podcasten ”Värvet” med Kristoffer Triumf. I avsnittet berättar Jesper om sitt jobb på TV4 och om hur han, trots sin erfarenhet, fortfarande begår misstag varje vecka.

– Det kan ju vara sånt man inte kan styra över själv men sen ibland kan det va att ”fan nu glömde jag att ställa den här frågan” till exempel, säger Jesper i podden.

View this post on Instagram

God morgon på er. Hoppas ni får en underbar dag. Börja den gärna med att hänga med @sorayalavasani och mig i @nyhetsmorgon

A post shared by Jesper Börjesson (@jeppeborjesson) on

Dålig på namn

Jesper berättar även att han är dålig på att komma ihåg namn, vilket ibland resulterar i att han säger fel namn till gästerna i studion.

– Jag är dålig på namn, jag har ibland sagt fel namn till folk och det kan vara jävligt pinsamt och det kan uppfattas som nonchalant ibland och det tycker jag inte om, säger han.

Kristoffer Triumf frågar sedan om Jesper upplever det som enformigt att jobba på Nyhetsmorgon.

– Eftersom Nyhetsmorgon sänder varje dag på året kommer det alltid ett nytt program. De gånger jag jobbar med andra saker så finns det ett sändningsdatum och sen är det klart. Men Nyhetsmorgon, det bara fortsätter. Det är inte enformigt, men det är som en stor sten som bara rullar och rullar.

View this post on Instagram

Inte så ofta jag pratar om mig själv men nu är det gjort. Känns lite nervöst. Tack @triumf för ett mycket trevligt möte. Hoppas ni får en skön stund om ni lyssnar.

A post shared by Jesper Börjesson (@jeppeborjesson) on

Kan tänka sig att byta jobb

Jesper får sedan en fråga om han skulle kunna tänka sig att byta jobb och sluta på Nyhetsmorgon.

– Om man skulle få ett jobberbjudande och det skulle kännas ”shit det där låter ju jätteroligt”, då tror jag nog att jag skulle hoppa på det, säger han och fortsätter sedan:

– Men det är ingenting som har slagit Nyhetsmorgon hittills.

Kan ta slut när som helst

Jesper är dock beredd på tanken att han kan få sluta jobba på kanalen i framtiden, och ger sin syn på att TV4 en dag kan välja att avbryta samarbetet.

– Jag är väldigt ödmjuk inför att det kan ta slut när som helst. Att de känner att ”nej nu är det dags för någon annan” och det har jag verkligen pratat mycket med mig själv om. Att om, eller när, den dagen kommer när jag inte får fortsätta med det jag vill göra, då får inte det vara det som är viktigast i världen, säger han.

Annons
Dela på Facebook