Kärlek

10 enkla sanningar om förhållanden som du behöver veta

av nuntium
2 augusti, 2017
Annons

Vi söker alla tips och råd på ett eller annat sätt när det gäller relationer. Oavsett om vi går in i ett nytt förhållande eller om vi försöker rädda ett gammalt, så är det en satsning där vi inte vet hur det kommer att sluta. Att vara kär är ingenting som man bestämmer sig för att vara utan det kommer av sig själv. Varje relation är unik och varje problem kräver sin egna lösning. Däremot påstås det sig finnas enkla sanningar om förhållanden som stämmer överens för allas relationer.

1. Förhållanden är inte enkla

De tar tid, engagemang och det gäller att kompromissa för att få det att fungera. Om man går in i en relation väldigt snabbt och enkelt så är risken att det tar slut lika fort och enkelt.

Annons

2. Du måste älska dig själv innan du kan älska en annan person

Hur kan man förvänta sig att verkligen älska andras egenskaper om du har problem med att acceptera och älska dina egna? När du är säker på dig själv kommer andra att uppmärksamma dig mer. När du accepterar dig själv för vem du är, kommer du att kunna uppskatta och förstå de bästa egenskaperna hos andra människor.

3. Du kan inte älska någon om du inte släpper in någon i ditt liv

Ha ett öppet sinne när du möter nya människor. Stäng inte ute någon innan den människan fått en ärlig chans att visa sitt sanna jag. Världen har så mycket att erbjuda, och du kommer aldrig att uppleva något om du vägrar att gå utanför din komfortzon. Att känna sig lite obekväm ibland är bra, det är då vi växer som människor. Plötsligt kommer kärleken när du minst anar det.

4. Det måste finnas balans och gränser mellan er

Visa intresse för andras arbeten och fritidsintressen, men gör inte intrång. Bjud in han eller hon till din egna värld. Spendera tid tillsammans, men gör det inte så ni alltid måste göra allt tillsammans för att vara lyckliga. Dela information om dig själv som du normalt sett inte skulle dela: dina berättelser, önskemål, dina rädslor. Gör dig själv sårbar. Uppmuntra din partner att göra detsamma. Lyssna.

Stötta din partner i det han eller hon håller på med och ge ärlig konstruktiv feedback. Berätta för din partner att du kanske inte alltid kan finnas till hands men att du är redo att fånga hen om hen faller.

5. Kommunikation är viktigast

Var på samma sida som din partner, eller åtminstone i samma kapitel. Jag var i ett tidigare förhållande där jag och min flickvän var i helt olika böcker. Om ni delar samma värderingar så betyder det att ni är på samma kapitel. Var ärlig mot dig själv och var ärlig med din partner. Ärlighet varar längst.

6. Att argumentera är hälsosamt

Du och din partner kommer inte att komma överens om allt och det är helt normalt. Det är viktigt att ni kan argumentera på en vettig nivå om känsliga ämnen och respekterar varandras åsikter. Var mogen nog att erkänna när du har fel och acceptera det faktum att alla inte delar dina åsikter.

7. Människor förändras

Vare sig du vill det eller inte så förändras människor. Det här är någonting som du inte kan kontrollera. Det är viktigt att du accepterar dessa typer av saker och lägger energi på det som du istället kan styra, dig själv och vilka framsteg du gör.

8. Relationer är inte som projekt

Människor kan förändras, men gå inte in i ett förhållande med inställningen att du ska förändra något. Det kommer aldrig bli som du planerat och det betyder att du inte verkligen älskar din partner för vem hen är.

9. En gång ”fuskare”, alltid ”fuskare”

Om hen bedrog sitt ex med dig, vad får dig att tro att hen inte kommer vara otrogen mot dig med någon annan? Visst, människor förändras, men moralen ändras inte över en natt. När du inleder en relation med någon bör du ha en uppfattning om vad du ger dig in i.

10. Hat lämnar blåmärken, kärlek lämnar ärr

Känslor av hat och hån är oftast tillfälliga. Den skada som kärlek kan göra för en person är dock ofta mycket mer permanenta. En förlorad kärlek blir en del av oss, ett ärr som vi bär med oss som sedan påminner oss om vad som kan hända om vi hamnar i en liknande situation igen.

Fick du ut någonting av att läsa den här artikeln får du gärna dela den till dina vänner. Glöm inte bort att gilla Nuntium på Facebook för fler läsvärda artiklar.

 

Dela på Facebook

Annons