Nyheter

Familjens Thailandssemester blev totalförstörd – blev nekad att gå på planet

av nuntium
23 mars, 2019
Annons

Familjen hade sett fram emot den härliga Thailandssemester som väntade dom. Att få fly kylan i Sverige för värmen som finns i Thailand är det många som gör i början av året, vilket även familjen Thynell-Forsman skulle göra.

Men nu är semesterplanerna förstörda tack vare flygbolaget Thai Airways. Detta på grund av att mamma Ida inte får gå på planet tack vare hennes luftburna jordnötsallergi.

Annons

– Det kommer som en total chock, säger Jimmy Thynell till Aftonbladet.

Det är populärt bland många familjer att boka en semesterresa till värmen i Thailand. Varje år så reser 350 000 svenskar till Thailand som tillhör ett av de populäraste resmålen.

Det var nu, strax efter nyår, som familjen Thynell-Forsman hade bokat en resa för att åka till Thailand med flygbolaget Thai Airways. Eftersom mamma Ida har en luftburen nötallergi så ringde familjen till flygbolaget och meddelade detta, åtta dagar innan planet skulle lyfta.

– I vanliga fall brukar vi säga till när vi kommer till flygplatsen, men i och med att det rör sig om en lång resa ringde vi och meddelade i förväg nu, säger Jimmy Thynell till Aftonbladet.

Men svaret de fick av flygbolaget gav familjen en chock. Eftersom Thai Airways inte kan garantera en nötfri omgivning på sina flyg så blev familjen nekade att gå på planet.

Alla som har en luftburen allergi, måste enligt flygbolaget höra av sig innan de bokar en biljett för att se om det är okej. I det här fallet så var det alltså inte okej.

”Det kommer som en total chock”

Thai Airways skriver i ett mejl till familjen att dom är mycket noga med att påpeka att dom inte rekommenderar folk med luftburen allergi att åka med Thai Airways.

– Det kommer som en total chock, det står ingenting på biljettspecifikationen om hur långt innan man måste säga till. Att man får det här i ansiktet var vi inte beredda på någonstans säger Ida till Aftonbladet.

Ett liknande fall skedde förra året i mars då en svensk kvinna tillsammans med hennes barn avvisades att stiga ombord på ett Thai Airways-flyg, detta efter sonen hade nötallergi. Kvinnan hade i god tid meddelat detta men de blev ändå nekade att stiga ombord.

– Det är sjukt att man fortfarande år 2017 måste servera jordnötter på flygplan och genom det utesluta en hel grupp människor från att flyga, säger Ida Forsman.

För att få den efterlängtade solsemestern så har Ida och Jimmy vidtagit en nödlösning för att familjen ändå ska komma iväg till värmen.

– Vi har lånat pengar och bokat en ny resa för barnens skull, de har sett framemot det här så länge. Nu kommer vi att åka till Fuerteventura istället.

Dela på Facebook

Annons