Efter att du sett de här receptet kommer du inte vilja äta någonting annat
Varje land har nån maträtt som representerar de landet. Vi i Sverige har tex köttbullar.
Mycket av vår mat kommer från den franska matlagningen.
I de här receptet kombinerar man två matkulturer. Rätten innehåller ingredienser som förhöjer smakerna på precis rätt sätt.
Du behöver:
3 skalade och kokta potatisar
1 vitlök
500 gram nötkött
1 tesked hackad persilja
1 mozzarella, strimlad
1 nya paprikapuler
Salt och peppar
Bechamelsås:
4 matskedar mjöl
5 matskedar smör
9 dl mjölk
2 teskedar salt
1/2 tesked muskotnöt
Så här gör du:
Förbered bechamelsåsen. Ta en medelstor kastrull och smält smöret. Tillsätt mjöl och rör ned det tills det blir en jämn, gyllengul röra.
Värm mjölken under tiden i en separat kastrull tills den nästan kokar och häll gradvis på mjölken över mjölblandningen och vispa hela tiden.
När all mjölk har hällts i, låt såsen koka i 10 minuter och rör om hela tiden. Krydda med salt och muskotnöt.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en skål och blanda i nötfärs, persilja och paprikapulver. Krydda med salt och peppar.
Skala potatisarna och koka den tills de är halvmjuka. Skär potatisen i skivor och sätt dom runt botten i en rund glasform. Lätt ett lager platt på botten och ett lager runt sidorna.
Ta köttblandningen och gör köttbullar av dem. Placera sedan köttbullarna på potatisen i formen.
Stapla köttbullarna var och en i ”facken”. Häll sedan på bechamelsåsen så formen blir full. Toppa med ett lager strimlad mozzarella.
Ställ sedan skålen i ugnen i 15 minuter.
Nu har du en helt fantastisk fransk maträtt som alla kommer att älska!
Se klippet nedan: