Mat

Efter att du sett de här receptet kommer du inte vilja äta någonting annat

av nuntium
4 april, 2019
Annons

Varje land har nån maträtt som representerar de landet. Vi i Sverige har tex köttbullar.

Mycket av vår mat kommer från den franska matlagningen.

Annons

I de här receptet kombinerar man två matkulturer. Rätten innehåller ingredienser som förhöjer smakerna på precis rätt sätt.

Du behöver:

3 skalade och kokta potatisar

1 vitlök

500 gram nötkött

1 tesked hackad persilja

1 mozzarella, strimlad

1 nya paprikapuler

Salt och peppar

Bechamelsås:

4 matskedar mjöl

5 matskedar smör

9 dl mjölk

2 teskedar salt

1/2 tesked muskotnöt

Så här gör du:

Förbered bechamelsåsen. Ta en medelstor kastrull och smält smöret. Tillsätt mjöl och rör ned det tills det blir en jämn, gyllengul röra.

Värm mjölken under tiden i en separat kastrull tills den nästan kokar och häll gradvis på mjölken över mjölblandningen och vispa hela tiden.

När all mjölk har hällts i, låt såsen koka i 10 minuter och rör om hela tiden. Krydda med salt och muskotnöt.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en skål och blanda i nötfärs, persilja och paprikapulver. Krydda med salt och peppar.

Skala potatisarna och koka den tills de är halvmjuka. Skär potatisen i skivor och sätt dom runt botten i en rund glasform. Lätt ett lager platt på botten och ett lager runt sidorna.

Ta köttblandningen och gör köttbullar av dem. Placera sedan köttbullarna på potatisen i formen.

Stapla köttbullarna var och en i ”facken”. Häll sedan på bechamelsåsen så formen blir full. Toppa med ett lager strimlad mozzarella.

Ställ sedan skålen i ugnen i 15 minuter.

Nu har du en helt fantastisk fransk maträtt som alla kommer att älska!

Se klippet nedan:

Dela på Facebook

Annons