Smart

Du har rengjort dina öron fel hela livet: Så här ska du göra enligt läkaren

av nuntium
12 mars, 2018
Annons

Tillhör du den skaran människor som rengör dina öron genom att använda bomullstopps? Du är inte ensam. Majoriteten av människorna gör rent sina öron med topps.

I tron om att öronen blir renare stoppar de in bomullstoppsen i örat och börjar köra runt i tron om att smutsen ska försvinna. Men enligt den här läkaren så är det helt fel.

Annons

Så om du brukar använda topps då och då så är det dags att börja tänka om. Läkaren i det här videoklippet berättar varför du inte bör använda topps.

Alla människor har öronvax. Öronvaxet finns där av en anledning och tar du bort det med hjälp av en topps så finns det inte där och kan fylla sin funktion längre.

Öronvaxet finns där för att hjälpa till att blockera damm, smuts och bakterier för att kunna skada ditt öra. Om du inte vill drabbas av någon sjukdom eller infektion är det därför viktigt att ha öronvaxet på sin plats.

Inte nog med det så varje gång du kör in en topps i örat så trycker du bara smutsen längre in varje gång, vilket inte är så bra eftersom vaxet ska se till så att smutsen kommer ut från örat.

Problemen som kan uppstå är flera. Främst så kan du få huvudvärk, problem med dina bihålor eller hörselproblem. Öronen har även en viktig funktion när det gäller balansen.

Dr. David Hill vet ett mycket bättre sätt att rengöra dina öron på. Istället för bomullstopps så tipsar han om ett perfekt sätt som inte alls är mycket krångligare än att använda topps.

I videoklippet här nedan förklarar han exakt hur det går till och varför du bör rengöra dina öron på det här sättet istället.

Se klippet här:

DELA gärna detta örontips med dina vänner om du finner det användbart.

Glöm inte heller bort att klicka på ”gilla”-knappen om du inte redan har gjort det.

Dela på Facebook

Annons