Hälsa

Därför ska du aldrig sova med samma täcke som din partner

Annons
av nuntium
5 december, 2018
Annons

Brukar du ha sömnproblem och fryser för du inte får ha täcket ifred?

Ibland kan sådana saker hända vilket kan knäcka ett stabilt äktenskap eller relation. Ikea har nu kommit med lösningen – och den är svensk. Nu ska de sprida den svenska sovmetoden!

Annons

Du kanske inte visste att par som sover med varsitt täcke i dubbelsäng är en väldigt svensk företeelse, i andra länder har man oftast ett och samma täcke. Ikea vill nu marknadsföra den svenska sovmetoden till andra länder då det faktiskt kan rädda förhållandet eller äktenskapet enligt dem.

Alla har varit täcktjuv någon gång. Och det ligger nog någonting i det. Att dela täcke med någon annan kan skapa en massa frustration och irritation, kyla och därmed också sömnproblem. Alla har varit med om en täcktjuv, när man precis har gosat in dig och ligger perfekt så rullar din partner åt sidan och drar med sig hela täcket.

Och så ligger du där ensam och fryser.

Svenska sovmetoden kan förhindra nattliga fighter.

Kör man den svenska sovmetoden så slipper man nattliga fighter, frossor och sömnproblem, vilket både förbättrar och räddar din relation. Vill man kan man välja olika tjocklek på täckena om man föredrar det.

– Många av oss vet att en dålig natts sömn lätt blir en ond cirkel, säger Carol McSeveny, ansvarig för Ikeas textilier i Storbritannien och Irland till

– Därför har vi introducerat den här svenska sovtrenden att använda två singeltäcken istället för ett dubbeltäcke här i Storbritannien.

Annons
Dela på Facebook