Klockrent

Byggarbetarna river skorsten i gammalt hus – då upptäcker dom ett barns budskap från 1942

Annons
av nuntium
31 maj, 2018
Annons

Man har väl alltid sett en viss charm när man åker runt på loppmarknader och bara går runt där i ett par timmar och detsamma gäller vintage.

Eftersom det är något speciellt med att gå runt bland gamla föremål, vet man aldrig vilka skattar man kan hitta. Om du hittar något gammalt värdefullt och kan köpa de till ett billigt pris, då har man lyckats med sin rundtur. Men det kan också finnas många föremål som har ett mindre ekonomiskt värde, men istället har ett högt värde av gamla minnen.

Annons

Sådana minnen framträder på de mest oväntade platserna. Som när en grupp byggnadsarbetare skulle renovera ett gammalt hur i Caversham, England, och de plötsligt hittar något i skorstenen.

Det var ett helt vanligt uppdrag. Lewis Shaw och hans kollegor som har renoverat hur många gånger tidigare, började riva ett hus i Caversham. Men när rivningsarbetet började fick allt en helt annan mening.

”Vi hittar ofta saker som gamla tidningar, godispåsar och cigarettpaket. Men inget som detta”, säger Lewis Shaw till ODN.

Lewis och kollegorna blev chockade av de dom fann. Uppe i skorstenen fanns det ett litet papper som har skrivits för många, många år sedan. Men det roliga var att det nästan var i perfekt skick.

När Lewis tog fram pappret såg han att handstilen tillhörde ett barn. Och när han läste meddelandet blev han ännu mer fascinerad.

Det visade sig att brevet skrevs år 1942 av en ung pojke som skulle skicka sina julklappar. Men det var inte någon önskelista.

Lewis delade detta på Facebook, där han också förklarade varför de var så fascinerade av brevet. ”Att läsa detta har fått mig att inse hur tacksam jag är. Numera kräver barn dyr elektronik från tomten, men allt lilla David ville ha var en bok, kritor, tennsoldater och indianer, tofflor, sidenslipsar, pennor och andra små leksaker som tomten kunde avvara!”

Ett meddelande som var daterat för 70 år sedan, gav en inblick i hur det kunde vara förut och hur tiderna har förändrats sedan dess.

Det var inte direkt vad man förväntar sig att hitta i en gammal skorsten.. men historien slutar inte där. Tack vare spridningen av sociala medier återvände brevet till sig rättmätiga ägare, David, som kontaktade arbetarna.

Se klippet om vad som hände:

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här under, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook