Kärlek

7 saker om penisar du aldrig vågat fråga om!

av nuntium
8 april, 2018

På biologilektionerna i skolan och genom frågespalter i tidningar har man ju fått lära sig en del om sexualkunskap. Men det finns fortfarande en del man undrar över. Eller vet ni tjejer verkligen allt om penisar?

En del av er pratar nog helt öppet med pojkvännen eller mannen, men det är nog långt ifrån alla som är så bekväma med det. Det kan ju verkligen kännas pinsamt om den man frågar reagerar på ett konstigt sätt, eller hur?

Här är 7 frågor som du kanske aldrig vågat fråga någon om:

1. Hur känns det att ha erektion?

Ja, om du inte har manlig utrustning så är det ju naturligt att vara nyfiken. Många män beskriver det som att penisen känns uppfylld och extra känslig. Inträffar det vid ett lämpligt tillfälle så är det en positiv känsla. Men om det är dålig tajming, till exempel på en föreläsning eller på jobbet, så kan ståndet kännas obekvämt och i vägen.

2. Varför är en del män omskurna och vad är skillnaden?

Manlig omskärelse är beteckningen på kirurgiskt avlägsnande av hela eller delar av förhuden på penisen. Ingreppet genomförs av medicinska, estetiska, religiösa eller kulturella skäl. Om en man är omskuren så betyder det att ollonet inte göms under förhuden i slakt tillstånd. En del menar att omskurna killars ollon därmed kan vara lite mer okänsliga, men det är väldigt individuellt. Män som inte är omskurna bör vara noga med hygienen så att det blir rent även under förhuden.

3. Kan en penis gå av?

Nej, eftersom snoppen inte innehåller något ben så behöver du inte vara rädd för att den ska råka gå av. Men man bör ändå vara försiktig med en erigerad penis. Om den böjs för häftigt kan det orsaka skador på vävnaderna. Förutom att det kan göra ont kan det också uppstå tillfällig missfärgning och svullnad.

4. Om han inte får stånd, betyder det att han inte gillar mig?

När män blir upphetsade blir de oftast hårda. Det förväntar man sig nästan. Men om erektionen uteblir behöver det inte alls betyda att han inte gillar dig. Det kan ha många orsaker. Han kan vara nervös, ha dåligt självförtroende, vara distraherad eller helt enkelt vilja det för mycket. Ibland finns det medicinska orsaker också. Försök prata med honom om det ifall det skulle inträffa.

5. Vad är en våt dröm och varför har killar det?

Om en man får utlösning i sömnen kallas det för en våt dröm. Ibland är det resultatet av en sexdröm, men inte alltid. Det är framförallt vanligt i puberteten. Det kan faktiskt hända tjejer också, men det märks ju inte på samma sätt som om det kommit sperma i sängen.

6. Vad är medellängden för en penis?

Det finns massor av olika storlekar! Och storleken i slakt tillstånd har inget att göra med hur stor den kan bli när mannen har erektion. En studie av 15.000 män har visat att snittet för en penis i slakt tillstånd ligger på 9,16 centimeter. Måtten vid erektion hamnade på 13,12 centimeter. Men kom ihåg… Det är en myt att man måste ha en stor penis för att tillfredsställa sin partner. Det finns faktiskt kvinnor som upplever att penisar kan vara för stora.

7. Varför är det så många män som kliar sig mellan benen helt öppet?

Jo, visst behöver män klia sig eller justera utrustningen då och då. Pungen kan lätt hamna i ett obekvämt läge innanför kalsongerna och till och med fastna mot benet. Det händer gärna om han blivit svettig och kliar det någonstans vill man ju gärna klia tillbaka. Många män bryr sig inte så mycket om ifall andra ser det, men en del borde helt klart försöka vara lite mer diskreta.

BONUS – DETTA bör du INTE göra med din penis:

Så… fick du lära dig något nytt? Förhoppningsvis bidrog vi till lite mer kunskap och förståelse!

Dela på Facebook