Oj

50 år senare – här är nya ”beviset” för att månlandningen var fejk

Annons
av nuntium
25 juli, 2019
Annons

Kan vi verkligen vara så säkra på att människan varit på månen? Inte om man får tro den här nya konspirationsteorin.

Nyligen var det exakt 50 år sedan Neil Armstrong och gänget tog sina första steg på månen. 21 juli 1969 stod de modiga astronauterna för en stor milstolpe i mänsklighetens historia.

Annons

Det är dock långt ifrån alla personer som köper detta. Konspirationsteorier om månlandningen är väldigt vanliga och har spridits i decennier efter händelsen.

De flesta forskare är såklart överens om att det finns massor med bevis för att människan varit på månen, men det kan ändå vara underhållande att läsa konspirationsteorier.

Astronaut tillbaka på jorden efter månlandingen. Källa: NASA

I december 1972 avslutades den hittills sista bemannade resan till månen. Astronauterna Eugen Cernan och Harrison ”Jack” Schmidt är därmed de sista människorna att ha gått på månen.

Konspirationsteoretiker hävdar dock att den här månlandningen från 1972 faktiskt är fabricerad. Det är användaren ”Streetcap1” som genom en video på Youtube visar på en bilddetalj som ska stödja hans teori.

Från en bild som togs i samband med månlandningen kan man se en reflektion i en av astronauternas hjälm. I reflektioner tycker han sig se en ”scenarbetare”. Mannen ska se ut att ha långt hår och vara klädd i kläder vanliga på 70-talet.

Källa: NASA

Då bilden ska vara tagen i rymden så skulle en reflektion av en person i civila kläder stödja konspirationsteorin.

Problemet är att det är ganska svårt att urskilja hur personen i reflektionen verkligen ser ut, men om man tittar närmare så ser det lite misstänkt ut.

Vad tror ni, kan man se scenarbetaren i hjälmens reflektion?

Konspirationsteorin verkar ganska långsökt och vi kommer med största sannolikhet aldrig få reda på sanningen, men lite underhållande är det!

Annons
Dela på Facebook