Intressant

6 kusliga platser som google earth hindrar dig från att se

Annons
av nuntium
4 september, 2019
Annons

Google earth är ett fantastiskt program, man kan bokstavligen sitta i timmar och undersöka hela världen. Men visste ni att det faktiskt finns ställen på jorden som inte visas på Google earth? Här är 6 områden som Googles satellitbilder döljer från oss.

1. Antrax Island

Den skotska ön Gruinard Island har fått det mindre smickrande smeknamnet Antrax Island (anthrax är engelska för mjältbrand). Under andra världskriget detonerades ett antal mjältbrandsbomber på ön, och sedan dess har Gruinard Island varit obebott. Om ni vill veta hur ön ser ut så får ni leta på andra ställen än Google earth. Bilden nedan är nämligen så långt man kan zooma in på den kusliga ön.

Annons

2. Roswell

På det här stället i amerikanska New Mexico är det svårt att zooma in på flera ställen, och med tanke på platsens historia så är det nog ingen tillfällighet. 1947 landade det enligt uppgifter ett UFO i Roswell. Amerikanska regeringen var snabba med att bortförklara fenomenet som en ”väderballong”, men platsen har blivit känd och många tror fortfarande att regeringen mörkat ett besök från yttre rymden här.

3. Getsemane

På tal om historiska platser så är det få som slår det här stället. Belägen vid foten av Olivberget i jerusalem så har den här platsen spelat en viktig roll i vår bibliska historia. Enligt uppgifter så var det här som Jesus och hans lärjungar bad strax innan han blev korsfäst. En helig plats för många kristna som dock inte visas särskilt bra i Google earth.

4. Narssarssuk

Nästa plats är på Grönland och här kraschade 1968 ett B-52-plan med fyra vätebomber ombord. På grund av olyckan är hela platsen kontaminerad av plutonium, vilket betyder att man bör hålla sig borta härifrån. Det tycker Google också för det går inte att zooma in på den här delen av Grönland.

5. Mururoa och Fangataufa

De här korallreven, eller atollerna, är belägna i Franska Polynesien mitt i Stilla havet. Trots deras skönhet så bör man nog tänka efter lite innan man åker hit. Frankrike utförde nämligen hela 193 kärnvapenexperiment här under åren 1966-1996, varav majoriteten sänktes ner i lagunerna. Hittills så har Frankrike fortfarande inte sanerat området och de visas heller inte i detalj på Google earth.

6. Flygbasen i Volkel

Den här platsen visas visserligen, men den är kraftigt censurerad. Flygbasen Volkel ligger i Nederländerna och under kalla kriget placerades det 22 atombomber här, ägda av USA. Rapporter från WikiLeaks antyder att det fortfarande finns kärnvapen på platsen och om ni ser på bilden nedan så är området cencurerat på Google earth.

Annons
Dela på Facebook