Knep

Det enkla knepet gör att polisen aldrig kan ge dig fortkörningsböter

Annons
av nuntium
5 november, 2019
Annons

Flera hundratusentals billister åker fast i polisens kontroller varje år. 230 000 fotas bara av de automatiska kamerorna.

Men hur undkommer man fortkörningsböter? I vårt grannland Danmark har denna fråga blivit aktuell då polisen har börjat med den nya metoden ”fotovagnar”, eller som sura bilister kallar dem ”pengamaskiner”. Dessa maskiner tar betydligt bättre bilder än de gamla analoga kamerorna som står längs vägarna.

Annons

Dessa kan ställas upp på fler oväntade platser. Den förbättrade tekniken och överraskande bilförare har gjort att antalet fortkörningsböter har ökat kraftigt i Danmark.

Men det finns ett knep att slippa böter.

Så här slipper du fortkörningsböter

  1. Titta efter skyltarna som visar fartgränserna. Innanför den röda ringen finns svarta siffror på gul botten. Siffran anger maximal hastighet.
  2. Leta upp hastighetsmätaren på instrumentbrädan i din bil. Det finns en pil som visar vilken hastighet bilen färdas i. Läs av denna siffra.
  3. Sista och svåraste punkten: Anpassa din bils hastighet till vägens hastighetsgräns. Polisen kan nämligen inte bötfälla dig om du inte kör för fort. Klart.
  4. Och än i dag är det uppenbarligen många som inte känner till detta knep, så dela med dig till dina vänner och hjälp dem till en säkrare resa i trafiken.

Annons
Dela på Facebook