Otroligt

12-åriga flickan kan äntligen le efter den livsomvälvande operationen – tumören täckte hela hennes ansikte

av nuntium
29 april, 2019
Annons

Den 12-åriga flickan kan äntligen le efter att läkare har avlägsnat den gigantiska tumören som tog över hela hennes ansikte.

Efter att Kaltoumi fått tumören, kunde hon leva som vanligt i tre månader tills tumören begränsade henne med att äta och leva som vanligt.

Annons

Efter att hon levt fem år med tumören kom räddningen. Kirurger som arbetade på Africa Mercy utförde den livsomvälvande operationen.

Nu efter operationen kan Kaltoumi le och äta ordentligt för första gången på flera år.

”Det känns som att en tyngd har lyfts från mig”, säger hon.

Dr Gary Parker, kirurg och chefsläkare beskrev Kaltoumi som ”ansiktet utåt” för de fem miljarder människor som inte kunnat få tid till en säker operation, som det är brist på i dessa fattiga länder.

Han sade att: ”På grund av brist på tillgång till vården som hon behövde hamnade den här 12-åriga flickan med en tumör som hotade hennes liv. Den här tjejen har potential eftersom hon har beslutsamhet att aldrig ge upp.”

När Kaltoumi såg sitt nya ansikte i spegeln strålade hon av lycka.

Men resan tog inte slut där. Vägen till återhämtning var lång och hon återvände till sjukhuset några månader senare. Hon bildade ett systeriskt band med en volontär vid namn Cary Parker.

”När jag träffade henne först var hon reserverad för att försöka spela spel och andra aktiviteter med mig, men inom några veckor var det omöjligt att se Kaltoumi utan att höra hennes skratt. Hon älskar livet och vill dela den kärleken och glädjen med andra.”, sa Cary Parker.

Kaltoumi drömmer om at återvända till skolan och avsluta sin utbildning. Hon vill också bygga ut sin familjs gård och hjälpa till att sälja närproducerade produkter på den lokala marknaden.

Hennes största dröm är att kunna gifta sig och ha en egen familj, en framtid som kändes omöjlig med hennes livshotande tumör.

 

Dela på Facebook

Annons