Kärlek

5 saker du garanterat inte visste om sex!

av nuntium
3 april, 2018

Somliga kan tro sig vara världsvetare när det kommer till sex och samlevnad. Låt dem i så fall tro det – eller så kan du överraska dem med dessa 5 saker som de med största sannolikhet inte hade en susning om när det kommer till just sex. Visste du till exempel att knipövningar är oerhört bra för dina orgasmer? Eller att vi börjar att onanera avsevärt tidigare än vad de flesta ens kan föreställa sig? Håll i hatten, här kommer 5 viktig fakta om sex – som verkligen är bra för så mycket!

Fakta om saker och ting slutar aldrig att förvåna en. När man tror sig veta allt inom ämnet är det alltid någon extra fakta som slinker in, som man faktiskt inte hade en aning om. Och inget ämne är väl egentligen mer intressant än just sex?

Vi har därför samlat 5 viktiga saker, som du med absolut största sannolikhet inte hade en susning om när det kommer till ämnet i fråga!

1. Doft spelar en oerhört stor roll för attraktionen.


Utan tvekan spelar alla våra sinnen in när det kommer till just sex, men vårt luktsinne är extra känsligt och viktigt. Man har exempelvis märkt att kvinnor i heterosexuella par har kunnat lukta sig till sin partners histokompatibilitetskomplex (som förkortas MHC – gener som kan avgöra hur kroppens immunsystem fungerar och spelar en stor roll för mottaglighet av sjukdomar).

I en studie gjord av Claus Wedekind vid Berns universitet i Schweiz lät man nämligen kvinnor lukta på flera anonyma mäns t-shirts i två dagar och välja den som de gillade bäst. I slutet av studien kom man fram till att kvinnorna konsekvent valde de dofter av män med olik MHC än de själva. Sett ur ett biologiskt perspektiv har ett heterosexuellt par med olika MHC lättare för att få barn tillsammans.

2. Onani börjar mycket tidigare än du tror.


Att onani är en naturlig del av livet är vi nog alla överens om och vet vi redan – men att man börjar att onanera tidigare än du kanske trodde. En studie har nämligen studerat ultraljudsbilder och i ett brev som har publicerats i American Journal of Obstetrics and Gynecology föreslog man att foster redan vid 23 veckor faktiskt onanerar. Även om man inte kan fastställa om det är ur ett sexuellt perspektiv eller inte leker man gärna med saken mellan benen tidigt.

3. Klitoris är avsevärt större än vad som syns.


Är du en av de som har gått och trott att klitoris bara är i den storlek som syns utanpå kroppen under hela ditt liv? Precis som isberget ser man bara en liten del och resten finns under ytan (eller ja, inne i kroppen då). Om man ska jämföra storlekar så är den ungefär lika stor som en zucchini!

En av alla anledningar till att klitoris aldrig direkt har varit på tapeten beror på att forskare inte började studera klitoris i sin helhet förrän så sent som år 2009.

4. Knipövningar rekommenderas för att förbättra orgasmerna.


Att göra knipövningar är bra för att öka styrkan i ditt kön och få kontroll över musklerna. Du som har fött barn vet nog precis vad jag pratar om. Men knipövningar är också bra för just dina orgasmer! Oavsett vilket kön du förknippar dig med, så är knipövningar bra för ditt bäckenbotten.

En studie har också kommit fram till att personer med penis också genom knipövningar kan ta kontroll över sina orgasmer och undvika att komma för tidigt.

Så vad väntar du på? Sätt igång med dina dagliga knipövningar direkt!

5. Regelbunden sex kan påverka din hälsa positivt.

Att sex kan förbättra ens hälsa har du säkerligen hört tidigare. Men hur, egentligen? Forskning har påvisat att regelbunden sex kan sänka ditt blodtryck och din stressnivå, lindra migränanfall, stärka immunförsvaret, förbättra ens mentala hälsa, hjälpa till att få dig mer avslappnad innan du ska sova och göra att du får en bättre hy. Och dessa är bara några av de positiva punkterna som ett regelbundet sexliv för med sig!

Se klippet här:

Uppskattade du artikeln? Tycker du att fler bör veta mer om sex? DELA i så fall artikeln med dina vänner!

Dela på Facebook