Berättelser

11-åring ger läraren ett brev i hemlighet – direkt efter att brevet blivit läst ringer de till polisen

av nuntium
23 juli, 2017
Annons

Det här är en historia som har hänt i verkliga livet. Även om jag önskar att den inte är sann, så har det hänt och kommer tyvärr att kunna hända igen vilket gör det extra viktigt att vi uppmärksammar det så vi kan hålla ögon och öron öppna tillsammans för att hjälpa de som blir drabbade.

Det sägs att hemmet är den tryggaste platsen för barn och även för vuxna men så är det inte för alla. Det finns för många barn och kvinnor som går runt och oroar sig i sina egna hem.

Annons

Om det är någonting som inte står rätt till hemma så är det vanligt att det är i skolan som det uppdagas först. I det här fallet så handlar det om en 11-årig flicka som tog med sig ett brev till skolan i hemlighet för att ge till läraren.

Brevet som flickan sträckte över till läraren visade sig vara ett rop efter hjälp hemifrån flickans mamma.

November 2016 i Louisiana, USA, så hade en 27-årig man valt att hålla sin sambo och hennes 11-åriga dotter som fångar i sin trailer. Enda gången som dottern fick lämna trailern var när hon skulle gå till skolan.

Mamman hade varit tillfångatagen i mannens trailer i flera veckor, skriver CNN. Till slut så hade hon modet till att ropa på hjälp – genom ett brev som hon skrev för hand och bad dottern visa sin lärare. Tack och lov blev det här räddningen för mamman och hennes dotter.

Vad som stod i brevet är okänt men det som går att räkna ut är att det var ett rop på hjälp. Ett brev var det enda sättet eftersom hon varken fick lämna bostaden eller ha någon kontakt med omvärlden.

När läraren öppnade brevet och läst klart det så kontaktades polisen omedelbart och flickan blev omhändertagen av myndigheterna.

Polisen åkte sedan till bostaden där familjen bott senaste tiden och bankade på dörren utan något som helst svar. Det visade sig att mannen tvingat mamman till tystnad när polisen var där vilket ledde till att polisen lämnade platsen.

Anledningen till att de åkte var för att polisen inte hade någon husrannsakningsorder med sig. Men det dröjde inte länge förrän de kom tillbaka med en sådan och kunde bryta sig in i bostaden. De hittade pojkvännen som försökt gömma sig i en garderob.

Mamman var tack och lov oskadd men sa sig att hon inte hade vågat lämna bostaden på egen hand. Efter att mannen hade blivit gripen lämnade hon äntligen bostaden och kunde återförenas med dottern igen.

Händelsen hamnade på en åklagarens bord och mannen som var efterlyst av polis sedan tidigare åtalades för misshandel och frihetsberövande av mamman.

Det här är ingen rolig historia men jag är glad över att mamman tog sig modet att skriva brevet som flickan tog med sig till skolan. Om hon inte hade gjort det vet man inte vad som kunde ha hänt.

Tyvärr så far barn illa runt om i världen dagligen. Det är därför viktigt att vi tillsammans håller ögon och öron öppna för att kunna hjälpa dom. Om du misstänker att ett barn far illa så tveka inte att kontakta socialtjänsten eller polisen. Gör någonting istället för att bara se på.

Dela gärna vidare den här artikeln så vi kan påminna människor om att man ska vara uppmärksam.

Dela på Facebook

Annons