LOL

10 vanliga saker svenskar gör, men som är helt galna för resten av världen

Annons
av nuntium
26 juni, 2020
Annons

Vi älskar Sverige och våra seder. Men för en utomstående kan några av de saker vi har för oss verka helt sinnessjuka. Här är 10 grejer som vi svenskar ofta gör, men som är rätt skumma för resten av världen.

1. Vädret

När samtalsämnena tar slut börjar vi alltid prata om vädret. ALLTID.

Annons

2. Närkontakt

Nej, närkontakt är inget vi svenskar är särskilt förtjusta i. Man vill ju inte verka vara en knäppis som står för nära folk!

Källa: Memecenter

3. Köer

Vi svenskar köar till nästan allt, och finns det ingen kö så bildar vi snabbt en. Och gud förbjude om någon tränger sig i kön, då brakar helvetet löst.

4. Sylt

Vi fullkomligen älskar sylt och har det till alla maträtter. Sylt på potatis, currykyckling – you name it.

Källa: Unsplash

5. Kryddor

I Sverige är vi praktiskt taget allergiska mot stark mat eller kryddor överhuvudtaget. Varför förstöra några fina köttbullar eller en korv med sånt skräp?

Källa: Memecenter

 6. Bearnaisesås

Precis som med sylten så använder vi vår favoritsås till ALLT. Låt resten av världen hålla på med sina andra såser, vi har hittat vår favorit!

7. Veckonummer

Varför har vi veckonummer egentligen? I stort sett inga andra länder använder dem, och vi vet ändå aldrig vilket nummer vi är på…

Källa: Unsplash

8. Kristna högtider

Om du frågar svenskar så är väldigt få av oss religiösa, men ändå envisas vi med att fira i stort sett alla kristna högtider som existerar. Trettondag jul, Lucia, Kristi Himmelsfärd…det tar aldrig slut.

9. Yes Box

Uttrycket ”yes box” må visserligen vara på engelska men det används nästan bara i Sverige. När och varför började vi säga detta egentligen?

10. San Fransisco

Vi svenskar älskar San Fransisco, och framförallt älskar vi att posta bilder från den amerikanska staden i sociala medier, gärna med bron som motiv. För resten av världen är San Fransisco mest en stad som andra men för oss är den speciell…

Källa: Unsplash

Annons
Dela på Facebook