Kärlek

10 tecken på att du inte är kär i din partner utan istället emotionellt beroende

av nuntium
14 februari, 2020

Första mötena, första dejterna. Hans ögon, som får dig att utläsa allt alla tjejer drömmer om. Första kyssen, första semestern tillsammans. Sympati blir till en kärlekskänsla och där är den – kärleken! Vad är denna mystiska känsla baserad på? Sexuell attraktion, tacksamhet, medlidande, ömhet eller behändighet – alla börjar sin egen resa tillsammans på olika sätt.

Ni dras till varandra, ni känner fjärilar i magen, tankarna på varandra vilar inte varken under dagen eller natten. Ni upplever de mest njutbara stunder. Den överväldigande förälskelsen och passionen ersätts dock ofta av ömsesidig ömhet och respekt.

Annons

När man har ett seriöst förhållande med en man så börjar många kvinnor tveka på om deras känslor är sanna och djupa efter så lång tid tillsammans eller om det bara är ett emotionellt beroende? Låt oss försöka besvara dessa frågor för att förstå att det är dags att förändra något:

#1. Du är svartsjuk hela tiden. Du vill inte att han ska spendera tid med någon annan, bara med dig.

#2. Du glömmer bort ditt tidigare liv då du påbörjat ditt förhållande. Du förlitar dig väldigt mycket på din partner.

#3. Du lever i en konstant rädsla över att han kan försvinna. Om du blivit besatt av denna rädsla, så är det inte kärlek.

#4. Du vill vara nära honom hela tiden. Du kan ändra alla dina planer om han vill det. Eller så vill du inte spendera din tid med någon annan.

#5. Hans åsikt är viktigare för dig än din egen. Detta är inte bra.

#6. Du har tvivel på din partner och ert förhållande. Du lämnar honom dock inte eftersom din familj och dina vänner gillar honom.

#7. Du försöker hela tiden förändra honom. Det innebär att du faktiskt inte älskar personen bredvid dig.

#8. Du försöker kontrollera honom och hans liv hela tiden. Du litar inte på honom.

#9. Du tror att du inte kommer träffa en annan kille och att du kommer att dö ensam, om du lämnar honom.

#10. Du behöver mycket uppmärksamhet och bekräftelse på hans kärlek samt hans åsikt om dig och ditt utseende hela tiden.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook.

Annons
Dela på Facebook