Nyheter

Kalla Fakta avslöjar tandläkarfusket: Du kan ha blivit lurad av din tandläkare hela livet

av nuntium
15 mars, 2018
Annons

När du går till tandläkaren vill du förmodligen precis som mig att det ska gå så smidigt som möjligt. Att sitta där i tandläkarstolen är trots allt inget som är jätteroligt. Det är lite obehagligt att sitta där.

Helst vill man att tandläkarbesöket ska gå så snabbt och enkelt som möjligt. När man sedan går därifrån vill man kunna lita på att de inte tar för mycket betalt och bara gjort nödvändiga saker.

Annons

Kalla Fakta har däremot hittat några intressanta fall som tyder på raka motsatsen. När de började gräva i det så fann dom en svensk myndighet som har granskat tandläkarnas räkningar i flera år och då förstod dom allvaret i det hela.

I flera år så har granskningen pågått utan att någon har berättat något för de drabbade patienterna. Kalla Fakta har avslöjat det utbredda tandläkarfusket som både du och jag kan ha drabbats av.

Hundratusentals svenskar luras varje år att betala för mycket för sin tandvård

Enligt Kalla Fakta så har hundratusentals svenskar blivit lurade till att betala för mycket för sin tandvård. En svensk myndighet har lagt ett jättestort pussel genom att gå igenom röntgenbilder och sedan analyserat dessa.

Deras slutsatser har haft betydelse för tusentals patienter men dom har inget fått veta. Att tandläkare lurar sina kunder att betala mer än vad som egentligen behövs verkar vara mer vanligt än man någonsin trott.

Det kan vara så att du, precis som mig, inte har funderat på det här tidigare. Men nästa gång du går till tandläkaren så kommer du förmodligen ha det i ditt bakhuvud.

I klippet här nedan kan ni se den granskning som Kalla Fakta har gjort. Den är riktigt intressant och i början får vi träffa en ensamstående kvinna från Stockholm som berättar om hur hon blivit lurad av tandläkaren.

Varje tandläkarbesök har kostat henne ungefär 2000 kronor men nu inser hon att tandläkaren kanske inte har varit helt ärlig mot henne.

Se inslaget från Kalla Fakta här nedan:

Dela gärna denna artikel vidare så fler blir uppmärksammade om de tandläkarfusket som råder. Det här är helt oacceptabelt!

Dela på Facebook

Annons