Familj

Tonårsdöttrarna vägrade städa rummet: Nu sprider sig Alice fantastiska lösning

Annons
av nuntium
11 januari, 2020
Annons

Alice var helt enkelt trött på att hennes döttrar vägrade att städa och göra rent på sina rum. Till slut ville hon inte höra fler dåliga förklaringar.

– Vad gör man när man är TRÖTT på att berätta för sina tonårsdöttrar att de ska sluta låta sina rum ser ut som att det bor hemlösa där?

Annons

Det skriver Alice Velásquez i en Facebook-post där hon besvarar sin egen fråga.

Mamman från USA orkar inte längre be barnen om att deras rum skulle se presentabla ut. Därför hittade hon en lösning som väckte både leenden och föräldrasolidarisk genklang på nätet.

Hon tog helt enkelt ut allt från flickornas rum – och som skriver: ”Ja, ALLT” – och placerade allt i plastpåsar. Sen kunde döttrarna köpa tillbaka sakerna en påse åt gången för 25 dollar påsen, vilket motsvarar ca 200 kronor.

Påsarna kunde bara köpas tillbaka med pengar de tjänat genom att utföra sysslor i hemmet. Det fanns dock en liten twist.

– Det bästa med det? Påsarna är organiserade på samma sätt som jag hittade grejerna i rummet. Helt slumpmässigt. Så deras 25 dollar kan betala för en påse smutskläder, sopor eller fotbollsutrustning, skriver skriver Alice Velásquez i inlägget.

Sedan hon skrev inlägget på Facebook så har det delats över 10 000 gånger och nu blir det återigen viralt i internationella medier.

Det är fritt fram att prova idén hemma hos er om du känner att det skulle behövas.

Annons
Dela på Facebook