Otroligt

Svenska 15-åringen Greta Thunberg listas som en av världens mäktigaste

Annons
av nuntium
10 december, 2018
Annons

Greta Thunberg lyckades skapa rubriker över hela världen med ett plakat med texten: ”Skolstrejk för klimatet”.

Nu listas hon som en av världens mest inflytelserika tonåringar.

Annons

15-åriga Greta Thunberg stod utanför Stockholms riksdagshus med ett plakat där det stod ”Skolstrejk för klimatet”, vilket skapade rubriker över hela världen. Med ett marginal på tre veckor kvar till valet blev hon en av de viktigast frontfigurerna i den rådande miljödebatten.

När hon får frågan om sitt engagemang svarar hon alltid med lika självklar röst.

– För att ingen annan gör någonting, så det är min moraliska skyldighet att göra vad jag kan. Jag vill att folk får upp ögonen för att vi befinner oss i en kris och måste engagera människor, sa hon till Expressen.

Gretas engagemang har inte enbart gått viralt i Sverige, utan hon har även skapat rubriker i tidningar som New York Times och The Guardian.

Men det tar inte slut där, hon blev inbjuden av Arnold Schwarzenegger till klimatmöte i Wien, och omnämndes av generalsekreterare António Guterres i FN:s högkvarter.

– Det finns de som säger att jag borde bli klimatforskare så jag kan ”lösa klimatkrisen”. Men klimatkrisen är redan löst. Vi har redan alla fakta och lösningar. Varför ska jag studera för en framtid som snart kanske inte finns? När ingen gör något för att rädda den framtiden? Sa Greta Thunberg när hon träffade generalsekreterare António Guterres under en presskonferens i Katowice i december.


Amerikanska Time Magazine listar Greta som en av årets mest inflytelserika tonåringar, rapporterar DN. Det är ett bevis på att Gretas engagemang har berört många personer och att 15-åringen verkligen har öppnat ögonen hos folk angående klimatkrisen.

Hylla denna fantastiska 15-åring för hennes otroliga engagemang för vårt klimat, och barns framtid. Hon vågar stå upp och göra det som ingen annan vuxen vågar göra!

Annons
Dela på Facebook