Djur

Känn på asfalten innan du rastar din hund i sommarvärmen – här är anledningen till varför

Annons
av nuntium
26 juli, 2017
Annons

Varma härliga sommardagar tycker dom flesta människor om och vi hoppas att solen kommer bjuda på fler härliga sommardagar innan hösten kommer. När solen gassar på så är det extra viktigt att tänka till innan vi beger oss ut i sommarvärmen.

Vi brukar kunna fylla en vattenflaska, smörja in oss med solkräm, sätta på oss ett par solglasögon och på med sandalerna för att sedan bege oss ut i sommarvärmen.

Annons

När det är så pass varmt så bör vi tänka lite extra på våra fyrbenta vänner innan vi beger oss ut på en långpromenad. Har du gått barfota på asfalt någon gång när det varit riktigt varmt ute?

Asfalten absorberar värme väldigt bra vilket leder till att asfalten kan bli skållhet. Som människa kan det vara svårt att upptäcka det eftersom vi sällan går barfota men som hund har du inget skydd mot den varma asfalten.

Här är en bild som laddades upp förra sommaren som visar på hur illa det kan sluta:

Det finns ett enkelt test som du kan göra för att få reda på om asfalten är för varm. Det tar bara fem sekunder och det krävs ingenting för att utföra det.

Lägg baksidan av handen mot asfalten och håll den där i fem sekunder. Om det blir för varmt så du inte kan ha kvar handen i fem sekunder så är det ett tydligt tecken på att det är för varmt. För bränner du din hand – då bränner hunden sina tassar också.

De allra flesta vet om att man inte ska lämna sin hund i bilen en varm sommardag men ”fem sekunder-regeln” är det fler som skulle behöva känna till. Hjälp till att dela artikeln för att sprida knepet vidare.

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Annons
Dela på Facebook