Intressant

Inför semestern: 13 vanliga misstag du gör på campingresan

Annons
av nuntium
25 juni, 2019
Annons

På sommaren är det många som väljer att åka på camping med familjen. Det kan vi förstå, att campa är härligt! Men om du vill få ut så mycket som möjligt av din resa bör du tänka på de här sakerna.

För er som tänkt spendera semestern på en campingresa så kommer några fiffiga tips som ser till att din campingsommar blir lyckad. Här är 13 vanliga misstag folk gör när de ska campa.

Annons

1. Boka NU!

Campinglivet blir allt trendigare. Därför bör du vara ute i god tid, börjar du boka nu är det stor risk att det är försent. På de mest populära campingarna är det många som bokar upp till ett år i förväg, så se till att säkra de bästa platserna tidigt.

2. Nöjer sig med första bästa

Precis som med andra resor så kräver camping en hel del planering. Det är inte alltid de största och vanligaste ställena som är bäst, utan gör din research noga och läs recensioner.

3. Det är inte som när du var liten

Den generella bilden från förr om campingar gäller oftast inte längre. Visst du kan hitta basic campingar också, men de flesta femstjärniga campingplatserna idag går att jämföra med lyxiga charterresor.

4. Du dissar tältet

Vill du spara lite extra pengar så är tält ett väldigt bra alternativ till campingstugor. Moderna tält är enkla att sätta upp och väldigt rymliga.

5. Du glömmer hälsa

Viktigt för nybörjarcampare, hälsa alltid på folk vid campingplatsen. Det är inte bara artigt utan du kan hitta vänner att umgås med hela resan i dina grannar.

6. Du har inget campingkort

På campingar som är anslutna till campingorganisaitonen SCR krävs det att du har ett campingkort. Det kan köpas på plats eller på nätet och kostar 150 kronor. Då ingår olycksfallsförsäkring och andra bra förmåner.

7. Du stirrar dig blind på stjärnorna

Visst de femstjärniga campingarna är väldigt fina, men valet av campingplats beror mer på vilka aktiviteter ni planerat att göra. Är ni ute efter fiske och skogsvandringar kan en tvåstjärnig camping vara minst lika bra.

8. Du följer inte reglerna

Det finns många oskrivna regler i campingvärlden som du gör bäst i att följa. Släng soporna på rätt ställe och gör rent och snyggt efter dig i det allmänna campingköket.

9. Du tror att camping bara är för barnfamiljer

Ett vanligt missförstånd. Om du inte är intresserad av bad och sol så finns det många andra lugnare campingställen som kan passa dina intressen.

10. Du blir för bekväm

Glöm inte att ta lite utflykter och se dig om i din omgivning. Att bara hänga på campingområdet kan vara chill i början men blir lätt enformigt.

11. Du har inte koll

Du kanske inte vet hur många olika alternativ av campingar det finns? Utbudet har blivit jättestort med bland annat safaritält, frukostbufféer, after beach, trerättersmiddagar och stugor med havsutsikt.

12. Du är för högljudd

Visst är det kul att festa till det lite på semestern. Men om du planerar att dunka musik och köra party hela natten så kommer dina grannar snabbt lämna in klagomål.

13. Du glömmer kolla läget

Se alltid till att göra din research om de olika campingplatserna. Du kanske vill bo så nära en toalett eller ett kök som möjligt? Ring till receptionen eller kolla hemsidan i förväg så du maxar din upplevelse.

Two Corona Extra and San Mig Light Beers on Top of Brown Wooden Plank Near Beach

Källa: Pexels

Följ de här tipsen och vi garanterar att du får en grym campingsommar!

Annons
Dela på Facebook