Hemskt

Hästen Sanny brännmärkt och knivskuren – tvingas avlivas efter tragiken: ”Ett avskyvärt slut”

Annons
av nuntium
31 augusti, 2020
Annons

Hästägaren Sofie Skylvik i Tvååker gjorde en hemsk upptäckt när hon hittade sin häst Sally allvarligt skadad, skriver SVT.

När hästen hittades var den allvarligt skadad, efter att ha blivit knivskuren när hon betade i hagen. Det är otroligt nog inte första gången något liknande händer. SVT har tidigare rapporterat om ett liknande fall i Umeå-trakten.

Annons

När Sofie skulle ta in Sanny från hagen i helgen gjorde hon upptäckten, berättar hon för SVT. Hon säger:

– Det var inte bara bakbenen utan hela baken och svansen. Och när jag lyfte på svansen och då glipar det ett stort sticksår.

Publicerat av Sofie Skylvik Måndag 24 augusti 2020

Skadorna var så pass allvarliga att Sanny sorgligt nog behövde avlivas. Men innan dess hittade de även brännmärken under halsen, vilket gör att Sofie Skylvik tror att Sally bundits fast under dådet och kämpat för att slita sig loss. Detta tyder på att det är en människa som ligger bakom det hemska överfallet.

Sofie bestämde sig för att dela med sig av tragedin på Facebook, så fler blir uppmärksammade om detta. I inlägget skriver hon:

”När hjärtat brister.Lilla Sanny, du blev 26,5 år gammal.Du fick inte somna in av ålderskrämpor som planerat och din sista sommar fick ett avskyvärt slut. Du fick ett vasst stort föremål intryck ”under svansen” natt/tidig morgon mellan lördag till söndag. Som om inte det va nog. Satt du troligt fast, för brännmärket under din hals och skavet i din man tyder på kamp. Kampen om ditt liv.. Jag känner paniken.

Hon avslutar inlägget med att skriva:

”En ponny som gjort så många barn glada, Hade förtjänat ett mycket vackrare slut.”

Publicerat av Sofie Skylvik Måndag 24 augusti 2020

Det gör ont i hjärtat när man läser om Sallys hemska öde. Vi hoppas verkligen detta får ett slut så snabbt som möjligt!

Annons
Dela på Facebook