Knep

7 tips för att slippa bakfyllan

Annons
av nuntium
18 oktober, 2019
Annons

1. Drick en jäkla massa vatten

1. Drick en jäkla massa vatten

Det bästa mot bakfyllan är att dricka en jäkla massa vatten. Alkoholhaltiga drycker är vätskedrivande, och bakfyllan dyker upp bland annat på grund utav uttorkning.

2. Skippa återställaren

2. Skippa återställaren

Jo, alkohol är smärtlindrande men alkohol tar inte ut alkohol. Det enda som gör att du känner dig bättre efter en öl till frukosten är att du får i dig vätska. Detta kommer bara att bidra till en längre bakfylla, och du kommer må sämre snart igen.

Annons

3. Håll dig till ljuset

3. Håll dig till ljuset

Ju mörkare alkoholhaltig dryck du dricker, desto värre baksmälla. Mörka drycker, t.ex rödvin, innehåller congener vilket bildas genom jäsning eller lagring av dryckerna. Många av de så kallade congenerna är färgade, så över lag innehåller de mörka dryckerna mer gifter än de ljusa. Skippa whiskyn och drick lite vodka eller vitt vin istället!

4. Blåbär och honung

4. Blåbär och honung

Tro det eller ej, men blåbär och honung innehåller stora mängder antioxidanter som hjälper din kropp att få bort gifter i kroppen. Släng i blåbär och honung i gröt, så kommer du garanterat må bättre snart igen!

5. Inlagd gurka

5. Inlagd gurka

Inlagd gurka kanske inte är det första du vill stoppa i dig dagen efter en galen krogkväll, men att äta några inlagda gurkor hjälper din uttorkade kropp avsevärt! Gurkorna innehåller vinäger, vatten – och natrium, någonting vi förlorar efter en rejäl fylla. Är du modig nog så tycker jag att du gör som vissa faktiskt gör – ta en shot ättikslag dagen efter. Upp till dig!

6. Ägg

6. Ägg

Ägg innehåller mängder av aminosyror, bland annat ett ämne som heter cystein. Detta ämne bryter ner gifterna som finns kvar i kroppen. Orkar du inte slå på spisen, så svep äggen råa. Kör bara!

7. Kör bil

7. Kör bil

Det bästa tipset för att undvika bakfyllan är att inte dricka alls, tråkigt nog. Ställ upp som chaufför under kvällen, och vakna upp utvilad och med ett välmående dagen efter medans alla andra ligger hemma och spyr upp gårdagens röda drinkar.

Annons
Dela på Facebook