Berättelser

Pappan tror den hemlösa mannen kräver sonen på pengar: Då avslöjar hans barn de hjärtskärande

Annons
av nuntium
12 juni, 2018
Annons

Någonting som vi människor är väldigt duktiga på är att döma andra. Oavsett om vi varken vill eller inte så finns det alltid någon gång vi gör det.

Det är mänskligt att göra det för att kunna orientera runt bland alla människor som finns i vår omgivning, men däremot så betyder det inte att de första vi ser är det som är sanningen.

Annons

Fördomar finns överallt i dagens samhälle men vi får inte glömma bort att vi måste kunna ge alla en vettig chans. Gör vi inte det så blir det lätt att vi målar upp en ganska dyster sida av oss själva.

I den här historien får vi möta en pappa som kanske dömde lite för snabbt, men vi alla har någonting att lära oss av denna berättelse och det som hans son säger.

Varför kan vi inte göra som barn och se på andra människor med kärleksfulla och fördomsfria ögon?

Blanton O’Neal som pappan heter, var med om en händelse som kan inträffa för oss alla. Det är ganska lätt att göra det misstaget sm han gjorde, när hans 11-årige son, Sean, kom till honom.

Så här säger pappan själv om händelsen:

”Jag tvivlade på om jag skulle skriva detta, eftersom det målar en inte så smickrande bild av mig som en person. Men jag tror i slutändan att det visar hur vi vi alltid är riktigt ärliga mot oss själva”.

”I går när Sean och jag reste till North Carolina på en fotbollsresa, stannade vi vid en utfart nära gränsen mellan North Carolina och South Carolina. Vi svängde av vid en liten bensinstation för köpa oss något att dricka. Medan jag betalade gav jag Sean nycklarna, så att han kunde gå tillbaka till bilen”.

”Det tog mig en liten stund att betala och när jag lämnade butiken såg jag hur Seans dörr öppnades och hur kan klev ut från bilen. Jag såg min son gå mot en man i rullstol. Detta var en äldre, afroamerikansk gentleman, med amputerade ben. Han verkade hemlös”.

”Min första reaktion var tyvärr ‘åh helvete! Nu har han ropat till sig Sean och ska ha pengar av honom’”.

Men när pappan gick närmare såg han hur Sean vände sig om för att sedan gå emot bilen. Så pappan gjorde likaså och vände om mot bilen.

”När jag kom in i bilen frågade jag honom vad det hela handlade om”.

”Ingenting, pappa”, svarade sonen och fortsatte:

”Jag frågade bara om han behövde hjälp. Han sa nej tack, att han mådde bra. Men han tackade mig för att jag frågade”.

”Dum som jag var hade jag inte lagt märkte till att denna äldre man försökte korsa den grusiga parkeringsplatsen, som var full med hål i marken. Han hade bara en rullstol och inga ben. Jag såg inte att mitt 11-åriga barn var tillräckligt uppmärksam för att se detta i backspegeln. Han släppte sin telefon som han spelade på, hoppade ut ur bilen och erbjöd sig att hjälpa mannen”.

När pappan och sonen var påväg ut från parkeringen så frågade Sean om de inte kunde skänka mannen lite pengar. Men när de åkte upp jämsides med mannen och frågade om han behövde pengar fick de följande svar:

”Men han sa ‘nej tack’. ‘Jag mår bra, din son var en riktig gentleman och han gav mig allt jag behövde idag. Han är en ängel”.

”Jag rullade upp fönstret och började köra vidare. I ögonvrån såg Sean på honom och han vinkade tillbaka med ett stort leende i ansiktet”.

”Skulle jag ha blivit ut ur bilen och gjort detsamma?

”Jag skriver inte detta för att söka uppmärksamhet eller för att alla ska hylla min son Sean. Jag skriver detta för att avslöja hur fördomsfull vår värld kan vara. Vi spyr sådan galla och hat på varje nyhetskanal, på Facebook, på Twitter. Det är inte höger- eller vänsterfråga. Vi gör alla det. Vi har glömt att titta på världen genom barnets ögon.

Många har i många år berättat hur vuxen Sean är. Han kan verkligen vara mittpunkten på sociala tillställningar och vara den där clownen som alla skrattar åt. Men hans små vänskapshandlingar flyger ofta under radarn, precis som de borde. Sean letade inte efter beröm när han gjorde detta. Han visste inte ens att jag skulle se detta. Han såg bara en man som han trodde behövde hjälp”.

Det här är ett exempel på hur vänlighet kan vara en viktig del för en förändring. Dela gärna denna berättelse vidare så kan vi hjälpas åt att göra jorden till en bättre plats för oss alla.

Annons
Dela på Facebook