Hälsa

Forskare avslöjar: Popcorn är lika nyttigt som frukt

Annons
av nuntium
5 augusti, 2020
Annons

Forskare har kommit fram till att popcorn faktiskt är lika nyttigt att äta som frukt och grönsaker.

Brukar du få dåligt samvete efter att du proppat i dig en stor hink popcorn under biobesöket? Det kan du sluta med genast, ny forskning menar nämligen att popcorn är fullproppade med nyttigheter.

Annons

Det är en amerikansk studie gjord vid University of Scranton i Pennsylvania som kommit fram till de glädjande nyheterna. Efter att ha studerat popcorn så kan de fastslå att de puffade majskornen innehåller många ämnen som är bra för hälsan.

Resultatet som studien gav visar att en portion popcorn kan bidra till 70 procent av det rekommenderade dagliga intaget av fullkorn, skriver tidningen Allas.

Källa: Pexels

Sänker kolesterolnivåer

De små poppade majskornen är dessutom fulla av nyttiga antioxidanter. Antioxidanten polyfenol, som det finns gott om i popcorn, kan till och med sänka kroppens kolesterolnivå. Ämnet kan även förhindra vissa typer av cancer.

När antioxidanten polyfenol blandas med vatten försvinner det mesta av ämnets nyttiga egenskaper. Eftersom popcorn endast innehåller fyra procent vatten är det därför den bästa källan till ”superingrediensen”, menar forskarna vidare.

Många olika grönsaker och frukter innehåller också antioxidanter, men det tillsammans med mycket vätska i form av vatten, vilket gör att antioxidanten inte gör lika mycket nytta.

Skalet nyttigast

Den delen på popcorn som är nyttigast är skalet, som har en ”hög koncentration av fibrer och antioxidanter”, skriver Allas.

Om du verkligen vill ta till vara på de nyttigheter som finns i popcorn så gäller det dock att inte dränka dem i smör, salt, karamell eller andra saker.

De är nyttigast naturella och helst egenpoppade i kastrull då micro-popcorn innehåller dåliga tillsatser.’

Goda nyheter för alla popcorn-älskare, ni kan äta vidare med gott samvete!

Annons
Dela på Facebook