Oj

Ex-lärarens uppmaning till föräldrar: ta ansvar för stöddiga elever – inlägget gör succé på nätet

Annons
av nuntium
10 september, 2020
Annons

Den här läraren ville uppmärksamma de hemska förhållanden som råder i vissa klassrum. Nu har hennes inlägg lästs av hundratusentals personer.

Läraryrket är bland de viktigaste som finns, men att vara lärare kan ibland vara nedtryckande både fysiskt och psykiskt.

Annons

Det vet den före detta läraren Julie Marburger som fick nog av sina elevers respektlösa beteende och hur föräldrar anklagade henne.

Hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook som minst sagt fick spridning. Julies budskap har delats över 300 000 gånger och uppmärksammats av flera medier, bland annat Bored Panda.

”Kunde inte fortsätta dagen”

Julie Marburgers budskap riktar sig främst till föräldrar och bör läsas av alla som har barn i skolan:

”Jag gick tidigare från jobbet idag, efter en incident med en förälder som gjorde att jag känslomässigt inte kunde fortsätta dagen. Jag hade redan fattat beslutet att lämna läraryrket vid årets slut. Men efter idag vet jag inte om jag står ut så länge. Föräldrar har blivit alldeles för respektlösa, och deras barn ännu värre. Administration verkar krocka med att göra föräldrar nöjda och glada, vilket gör att det inte finns möjlighet för mig att göra det jobb jag var anställd för att göra.

Jag bifogar bilder på hur mitt klassrum sett ut de två senaste dagarna. Ha i åtanke att många av de skadade eller förstörda sakerna är mina personliga tillhörigheter som jag själv bekostat, då jag inte har något klassrumsbudget.”

Facebook

Facebook

”Måste sluta dalta”

Hon fortsätter:

”Rapporter om hur det går kommer ut senare i veckan, och nästan hälften av alla mina elever kommer att bli underkända på grund av att de har missat att lämna in mellan 8 till 10 obligatoriska uppgifter. Många av eleverna och föräldrarna har sett detta komma under de senaste tre månaderna, men inte verkar bry sig när de veckovisa rapporterna gått ut.

Ändå kommer jag förmodligen att få tillbringa nästa vecka med att svara på telefonsamtal och mail från arga föräldrar om varför jag underkänt deras barn.

Folk MÅSTE sluta dalta och curla sina barn. Det är ett problem som växer som en löpeld. Det är inte bra för samhället, och ännu viktigare: Det är inte rätt att låta barnen tro att det är okej att bete sig så. Det kommer inte att ge dem ett varken framgångsrikt eller lyckligt liv.”

Vad tycker ni om lärarens budskap? Daltar vi och curlar våra barn för mycket?

Dela och kommentera!

Annons
Dela på Facebook